Gyárat avatott Nagykanizsán a Nilfisk

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 07.

Nagykanizsán nyitotta meg nemzetközi szinten legnagyobb gyártóüzemét az ipari professzionális tisztítógépeket gyártó dán Nilfisk, amely mára a város 3 legnagyobb munkaadója közé tartozik.


Forrás: MTI

A Nilfisk gyáravatón Kalocsai Norbert, a Nilfisk Production Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi telephelyet felváltó új, 32 ezer négyzetméteres üzem és a mintegy 450 alkalmazott a 2003-as magyarországi induláshoz képest háromszor akkora területet és létszámot is jelent.

A magyarországi gyártóközpont – amelynek két gyára Nagykanizsán és Szigetszentmiklóson található – ma már a Nilfisk globális tevékenységében a legnagyobb termelőközpontként működik, a zalai városban pedig a három legnagyobb munkáltató egyike, adta hírül az MTI

A dán cégcsoport 16 éve működik Magyarországon, országos és globális szinten is egyet jelent a neve a skandináv vállalati kultúrával, vagyis az átlátható működéssel. Kiemelten kezelik a közösségépítést és a társadalmi felelősségvállalást.

Soeren Pap Tolstrup, a Nilfisk globális gyártásért felelős alelnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években világszerte igyekeztek koncentrálni gyártási tevékenységüket, ennek keretében döntöttek úgy, hogy megerősítik magyarországi jelenlétüket. A szigetszentmiklósi gyárba telepítették át Olaszországból az ipari seprő- és padlótisztítógépek gyártását, Nagykanizsán pedig ipari porszívók mellett az eddig Szingapúrban gyártott magasnyomású mosóberendezések előállításával is foglalkoznak.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a Nilfisk Production Kft. elődjét 2003-ban alapították nagykanizsai gyártóbázissal, s szigetszentmiklósi székhellyel. Az Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen 8 gyárat üzemeltető cégcsoport 5500 embert foglalkoztat, s a cégcsoport teljes gyártókapacitásának mintegy 40 százalékát a nagykanizsai üzem adja.