fbpx

Korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 31.

Az osztrák Prinzhorn csoport tagja, a Dunapack Packaging megkezdte új csomagolóüzeme építésének előkészületeit Budapesttől 15 km-re, Dunavarsányban.

52 millió eurós beruházással új, korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging Magyarországon. A döntést jelentős beruházások előzték meg a Prinzhorn csoporthoz tartozó Hamburger Containerboard, Magyarország legnagyobb újrahasznosított kartonpapírgyárának működésében, ahol új erőművet is létesítettek. Emellett a Hamburger Recyclingot nemrégiben szerelték fel az ország legmodernebb hulladékválogató sorával. A Prinzhorn csoport eddig megvalósult összes beruházása Magyarországon eléri a 180 milliárd forintot, munkavállalóinak száma pedig összesen 1250 fő.

A legkorszerűbb technológiákra épülő új csomagolóüzem Európa egyik legzöldebb és legfejlettebb hullámpapírlemez alapú csomagolóeszközgyártó létesítménye lesz. Kialakítása lehetővé teszi komplex hullámpapír dobozok, például polcra kész csomagolási megoldások gyártását.

Eljött az ideje, hogy a vállalat bővítse a termelési kapacitását, ezzel biztosítva azokat az elsőosztályú szolgáltatásokat, amelyeket ügyfeleik részére eddig is nyújtottak. A Csepelen, Nyíregyházán és Dunaújvárosban működő magyarországi létesítményekkel együtt a Dunapack Packaging felkészült arra, hogy kiszolgálja, és túlszárnyalja ügyfelei elvárásait az elkövetkező évtizedekben is, mondta Alexander Enzenberg, a Dunapack Packaging divízió ügyvezető igazgatója.

A legmodernebb, környezetbarát technológiának köszönhetően ügyfeleiket kevesebb energia és egyéb erőforrás felhasználása mellett gyorsabban és hatékonyabban tudják kiszolgálni kiváló minőségű termékeikkel. Ez tökéletesen illeszkedik a vállalati stratégiához, amelynek célja a felelős és fenntartható vállalatcsoport működtetése, tette hozzá Rasovszky Miklós, a Dunapack Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A gyár várhatóan 2021 nyarán kezdi meg működését.