fbpx

FANUC robotokat vásárol a BMW

Írta: Csomor Zsolt - 2020 február 26.

Az ipari robotokat gyártó FANUC és a BMW AG autóipari vállalat keretszerződést írt alá 3500 darab ipari robot megvásárlásáról, melyek az új gyáregységekben lesznek a termelés segítségére. Az első robotokat már 2019 végén leszállítják.

Azzal, hogy a FANUC nyerte meg a projektet rendkívül nagy mérföldkő a BMW-vel való stratégiai viszony további erősítésében. A robotgyártó továbbra is rengeteg energiát fektet a kutatási és fejlesztési munkába, illetve a szervízhálózat fejlesztésébe világszerte.

Számtalan FANUC robot modell lesz használatban a BMW gyárakban, beleértve az újonnan kifejlesztett robotokat is, amelyeket egyedileg a vevő egyéni igényeire szabott a vállalat. A robotok elsősorban a karosszéria üzemben fognak dolgozni, az autók vázán, ajtóin és a motorháztető kialakításában, olvasható a FANUC Hungary Kft. közleményében. További beszállítók bevonásával a gyártócellákhoz a FANUC periféria kiépítést biztosít a BMW számára.

A több mint 110 féle robottal a FANUC a világ legszélesebb ipari felhasználású robot portfoliójával rendelkezik. Ebbe tartozik a különösen erős modell is, az M-2000 robot, mely képes biztonságosan mozgatni 2,3 tonnás súlyt a 6 tengelyén keresztül, amivel a világ legerősebb robotjának számít.

Képek forrása: FANUC, BMW