Mobilalkalmazás a járvány fékezéséért

Írta: Csomor Zsolt - 2020 március 30.

A digitális pénz új funkcióit kutató magyar fintech vállalkozás kifejlesztett egy mobilfizetési platformot, amelyhez hasonló megoldás Kínában is sikeresen támogatta a vírus terjedése elleni küzdelmet, közölte a Gemini Innovation.

A fejlesztés eredetileg nagyszámú és biztonságos azonnali mobilfizetési tranzakciók lebonyolítására készült. Az újgenerációs mobilapplikációs platform célja a közösségi mobilfizetés elterjesztése QR kóddal, NFC megoldással, illetve ezek alapján a szociális támogatások, kedvezmények jogosultságalapú igénybevétele elektronikus személyazonosító igazolvány vagy okostelefon használatával.

Az elmúlt hónapok sikeres nemzetközi tapasztalatait felhasználva a közösségi mobilapplikációs platform fejlesztői alkalmassá tették a WHO iránymutatásai szerinti teszteredmények gyűjtésére és regisztrálására, valamint a felhasználók valós idejű nyilvántartására, és személyre szabott tájékoztatására.

A Közösségi Mobilfizetési App képes a segítő szándékú kezdeményezések, fejlesztési ötletek közösségi mobil alkalmazásként történő összefogására. A platform a „KOMApp (Közösségi Mobil Applikáció) nevet kapta, olvasható a Világgazdaság oldalán. A KOMApp valós időben teszi követhetővé a fertőzésveszélynek kitett helyszínek térképes megjelenítését, így minimalizálva a terjedés kockázatát, illetve garantálva a hatékony beavatkozás lehetőségét.

A felhasználók regisztrációja révén létrehozott adatbázis segítségével a mobil alkalmazás hatékonyan képes segíteni a koronavírus elleni küzdelmet, és támogatni az egészségügyi dolgozók, tudósok és a hatóság munkáját. Továbbá utalványkezelő funkciója révén személyre szóló „utalásként” tudja eljuttatni a közösségi adományokat vagy akár az állami támogatásokat.