fbpx

Vége az ingyenes töltésnek hazánkban?

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 05.

Május 1-től az e-Mobi által telepített töltőpontokon is fizetni kell a vételezett energiáért, ami az jelenti, hogy gyakorlatilag megszűnik az elektromos autók ingyenes töltése Magyarországon.

2019 végén az NKM Mobilitás Kft. megvásárolta az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-t, s már akkor jelezte, hogy integrálni fogják a rendszereket, aminek következtében az e-Mobi töltőknél is igénybe vehető lesz a Mobiliti 0-24 ügyfélszolgálata, az applikáció és az RFID-azonosító.

Az NKM Mobilitás közleményéből pedig kiderült, hogy áprilisban több ponton frissítették a Mobiliti applikációját, ami lehetővé tette, hogy az e-Mobi 336 darab töltőjén is bevezethessék a Mobiliti töltési szolgáltatásait, olvasható a Portfolio oldalán. Ennek eredményeként május 1-jétől a Mobiliti ügyfelei közel 500 töltőt használhatnak már Magyarországon.

A töltőhálózat bővítésével párhuzamosan frissítették a tesztidőszaki díjstruktúrájukat is, ami így alakul:

→ 22 kW-os AC-oszlopok: a töltés díja egységesen bruttó 80 Ft/kWh

→ 22 kW-os DC-töltők: töltésenként bruttó 500 Ft egyszeri töltésindítási díj és 80 Ft/kWh töltési díj

→ 50 kW-os DC- és 43 kW-os AC-töltők: 80 Ft/perc töltési díj.

A vállalat ígérte, hogy a közeljövőben havidíjas csomagokkal is jelentkezik, amelyekkel kedvezőbb, személyre szabott töltési lehetőségeket is kínál ügyfelei számára: ilyen a kedvezményes éjszakai töltés azok számára, akik nem tudnak otthon tölteni.