fbpx

Elektromos meghajtású segédmotorokkal bővül a járműpark

Írta: Barna Ferenc - 2022 augusztus 16.

A Magyar Posta Zrt. ötezres gépjárműparkjának 23 százaléka lesz zéró kibocsátású – flottaszolgáltatás keretén belül 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre kötött szerződést a cég, mely további 330 darabbal bővíthet.

Háromkerekű e-segédmotorkerékpár
Tovább bővíti a Posta az e-flottát (fotó: Magyar Posta)

A háromkerekű elektromos segédmotorokat szereznek be

Több területen fejleszt a Magyar Posta, most a járműpark van soron: több mint 1100 elektromos segédmotort szereznek be. Az új környezetkímélő járműveket olyan járásokba telepítik, amelyek útvonala hosszabb, a küldeménymennyiség pedig valamivel átlag feletti – olvasható a Posta közleményében.

A járművek egy töltéssel 60 kilométer megtételére alkalmasak, 45 km/órás maximális sebesség mellett 200 kilogramm levél és csomag szállítására képesek.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója

A tervek szerint az összes kézbesítőjárás mintegy 15 százalékát látják el háromkerekű, elektromos segédmotorral.

A jelenlegi járműfejlesztések eredményeként már a járások 45 százalékában lesz elektromos meghajtású kerékpár vagy elektromos segédmotorkerékpár.

A Magyar Posta 2018-ban kezdte fejleszteni elektromos járműparkját. Jelenleg a mintegy 5 ezres flottájának alig 4 százaléka zéró kibocsátású, a háromkerekű segédmotor flottával ez 23 százalékra bővülhet.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc