fbpx

Önvezető targoncák az orvostechnológiában

Írta: Szerkesztőség - 2020 június 15.
  • Dahlhausen, a lélegeztetőrendszerek specialistája a Jungheinrich automatizálási megoldását választotta.
  • Önvezető targoncák szállítják a raklapokat az árubeérkezés és a logisztikai terület között.
  • Két ERC 213a típusú, a legmodernebb biztonsági és navigációs technológiával felszerelt raklapszállító.

A Dahlhausen Orvostechnológia Kft. a Jungheinrichre bízta a raklapok szállításának automatizálását. A Dahlhausen kórházi műszerek teljes körű szolgáltatója, és többek között lélegeztetőrendszerekhez is gyárt kiegészítőket. A Halberstadtban található telephelyen az újonnan létrehozott árubeérkezési ponttól kell az árut a már meglévő logisztikai területre szállítani. A cél az, hogy a megnövekedett bejövő áruforgalmat hatékonyan, a folyamatokat biztosan garantálva szállítsák a hosszú útszakaszon. A Jungheinrichhel már a halberstadti telephely megalapítása óta együttműködnek.

 

 

„Az elmúlt években folyamatosan növekedtünk, így lassan szűk lett a meglévő telephely” – nyilatkozta Holger Linke, a Dahlhausen Orvostecnnológiai Kft. ügyvezetője. Az új árubevételezési helyet a teljes létesítménytől külön tudták csak létrehozni. Emiatt hosszabbá váltak a szállítási utak. „Olyan megoldást kerestünk, amely garantálja a folyamat biztonságát, hatékonyan működik, és emellett tehermentesíti munkatársainkat a hosszú, monoton szállítási feladatoktól. Az önvezető szállítási rendszer kézenfekvő megoldásnak bizonyult” – folytatta Linke.

A Jungheinrich megoldása két ERC 213a típusú önvezető gépet tartalmaz. A gépek a Jungheinrich elektromos gyalogkíséretű targoncái, melyeket automatizálási és navigációs komponensekkel szereltek fel. Az automata gépeket egy szoftver vezérli. Az önvezető targoncák az útvonal mellett elhelyezett lézer- és reflektorpanelek segítségével tájékozódnak. Biztonsági szkennerek ellenőrzik folyamatosan a gép környezetét. Így minden irányba biztonságos a mozgás, mivel az önvezető targoncák érzékelik a környezetükbe kerülő akadályokat, személyeket. Vegyes üzemmód is megoldható, kézi anyagmozgató gépekkel és gyalogosan közlekedő munkatársakkal együtt is biztonságosan alkalmazhatók.

 

Az önvezető targoncák használatával tehermentesíthetők a dolgozók a monoton rutinfeladatok alól, és ehelyett lehetőség nyílik arra, hogy a fontosabb feladatokra több figyelem jusson. Így az önvezető gépek segítenek a szűk források jobb kihasználásában, valamint időt és költségeket takaríthatnak meg. Az automatizálásnak köszönhetően a szállítási folyamatok megbízhatóan és a folyamatoknak megfelelően, biztonságosan zajlanak.

A Dahlhausennél a Jungheinrich automata megoldása egy önálló rendszer. Bármikor igény szerint összeköthető a vállalat által használt raktárirányítási rendszerrel. További kapacitásbővítés esetén pedig több önvezető targonca is csatlakoztatható a rendszerhez.

Önvezető targonca – ERC 213a

A Jungheinrich 2020. évelején mutatta be automata, vezető nélküli targoncáinak legújabb modelljét. Az ERC 213a típusú automata gyalogkíséretű targonca kompakt szerkezetének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk környezetben is az automatizált szállítási folyamatokhoz. A modern lítiumion-technológia rendkívül magasszintű rendelkezésre állást biztosít. A 2,8 kW teljesítményű váltóáramú motor folyamatos teljesítményt nyújt, az elektromosan szabályozott emelőmotor pedig lágy emelést biztosít akár 4400 mm magasságig. Az acélváz és a zárt keretszerkezet különlegesen robusztus külsőt ad az ERC 213a típusnak. Számos biztonsági rendszer, mint például az alapfelszereltséghez tartozó személyvédelmi szkenner ellenőrzi az útvonalat menet közben. A személyvédelmi kamerák új elhelyezése érintésmentes biztonságot nyújt az önvezető targonca körül meghajtás és teher irányban, valamint kanyarmenetben is. A navigáció lézerrel működik, reflektorpanelek biztosítják a tájékozódást. Az ERC 213a típusú önvezető targoncát a Jungheinrich a már jól bevált szériagép alapján fejlesztette ki. A megbízható alapgép előnyt jelent az automatizálást választó ügyfelek számára a magasszintű alkatrészellátásnak köszönhetően.

www.jungheinrich.hu