fbpx

Robotaxikkal dolgozna a kínai személyszállító vállalkozás

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 25.

A személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó kínai DiDi Chuxing 2030-ra világszerte több mint egymillió robotaxit akar üzemeltetni. Az önjáró járművek fejlesztésére a cég nemrég mintegy félmilliárd dollárt gyűjtött.

Kép forrása: DiDi Chuxing

 

Már sok kutatás világított rá, hogy hosszabb időbe telik, mire a nagyközönség bízik az autonóm járművekben. Az utóbbi időben pedig egyre több autógyártó állapította meg, hogy az autonóm autókra a korábban gondoltnál többet kell várni.

A South China Morning Post online konferencián viszont Meng Xing, a DiDi Chuxing önvezetési technológiákat fejlesztő leányvállalatának operatív igazgatója azt mondta, hogy az első autonóm járművek sorozatgyártása már 2025-ben megkezdődik. Meng szerint elsődlegesen ott számolhatunk önvezető autók alkalmazásával, ahol sofőrjeik nem tudják kielégíteni az igényeket, tudható meg a Reuters cikkéből.

Az önvezető autók fejlesztésén a szintén kínai BAIC Csoporttal együtt dolgozó DiDi jelenleg Kínán belül Pekingben, Sanghajban, valamint Szucsou városában, Kínán kívül pedig Kaliforniában tesztel önvezető autókat. A cég nemrég gyűjtött mintegy félmilliárd dollárt önvezető járművek fejlesztésére, olvasható az autopro.hu oldalán.

A személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó kínai DiDi Chuxing 2030-ra világszerte több mint egymillió robotaxit akar üzemeltetni.