fbpx

A Henkel bevállalta a hulladékcsökkentési kötvényt

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 17.

A Henkel világviszonylatban elsőként kötött „Plastic Waste Reduction Bond” műanyag hulladékcsökkentési kötvényt. A japán Dai-ichi Life és a Dai-ichi Frontier Life biztosító társaságokkal kötött kötvényből származó bevételeket a Henkel kifejezetten műanyaghulladék-csökkentési tevékenységeivel kapcsolatos projektekre és kiadásokra fordítja. A kötvény 5 éves lejáratú, teljes volumene 70 millió dollár.

 

 

A „Plastic Waste Reduction Bond” műanyag hulladékcsökkentési kötvény hangsúlyozza a Henkel elkötelezettségét a körforgásos gazdaság előmozdítása, a műanyag hulladék csökkentése, ezáltal a fenntartható pénzügyek mellett. Ugyanakkor lehetőséget nyújt további tapasztalatok szerzésére a fenntarthatósági szempontokat is magában foglaló pénzügyi termékekről.

2018-ban a Henkel volt az első vállalat Németországban, amely szindikált „Fenntarthatósági hiteleket” kötött: ez egy olyan hitelkeret, ami a Henkel teljesítményéhez kapcsolódik három független fenntarthatósági besorolásban.

A fenntarthatóság nemcsak a jövőre vonatkozó stratégiai keretük szerves részét képezi, de egyre fontosabbá válik a befektetők és a pénzügyi piacok szempontjából is. A Henkel büszke arra, hogy elsőként vállalkozik egy műanyag hulladék csökkentési kötvény kibocsátására. A finanszírozási koncepciók és a műanyag hulladék csökkentését célzó kezdeményezéseik összekapcsolásával a pénzügyi csoport folyamatos elkötelezettségét mutatja, miszerint aktívan hozzájárulnak fenntarthatósági programjukhoz – mondta Marco Swoboda, a Henkel pénzügyi igazgatója.

A műanyag hulladék az egyik legnagyobb környezeti kihívás az egész világon. A Henkel megerősítette egyértelmű elkötelezettségét a fenntarthatósági tevékenységei felgyorsítása iránt. Ambiciózus célok elérésére törekszik a műanyag hulladék csökkentése, valamint a körforgásos gazdaság elősegítése érdekében – tette hozzá Sylvie Nicol, a Henkel igazgatóság emberi erőforrásokért és fenntarthatóságért felelős tagja.

Kép forrása: Henkel