fbpx

Hőtérképpel az illegális szemétlerakók ellen!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 02.

Interaktív és naponta frissülő hőtérképpel szemlélteti a Hulladékvadász az illegális, magyarországi szemétlerakókat, amelyekről bejelentéseiken keresztül a felhasználók értesítik a környezetvédő szervezetet.

 

 

Az interaktív térképen helyszín, hulladéktípus és hulladékmennyiség szerint csoportosíthatók az egyes szemétlerakók, ezeket fotókkal is illusztrálják. A Hulladékvadász célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a környezetükben lévő illegális szeméthalmokra, és aktivizáljon mindenkit a természeti és épített értékek megóvására. A Hulladékvadász oldalán bejelenthetők az illegális szemétdombok. A bejelentést a rendszer mögött álló JÖN Alapítvány továbbítja az eltávolításukért felelős hivatalok, önkormányzatok felé.

A jelenlegi térképet a 2020. január óta a szervezethez beérkezett – eddig közel ezer –  bejelentés alapján készítették. A Hulladékvadász by Zeewa (Zero Emission Waste Management – Nulla kibocsátású hulladékgazdálkodás) rendszerét másfél év alatt fejlesztették, és a webes felületen adományokkal is lehet támogatni a környezetvédelmi szervezet munkáját.