fbpx

Hamarosan a polcokon egy újabb innováció a környezetvédelem jegyében

Írta: Csomor Zsolt - 2020 október 10.

Jelentős lépést tesz a környezetvédelemért a higiéniai papírtermékeket gyártó, s hazánkban piacvezető Vajda-Papír Kft. A vállalat több 10 millió forintot költött az új technológiára, ami több éves fejlesztésének eredménye.

 

 

A vállalat október közepétől első körben két termékkategóriában – papírtörlő és toalettpapír – teszi elérhetővé a felelős erdőgazdálkodásból származó, újrahasznosítható papírba csomagolt termékeket.

A higiéniai papírok piacán újdonságnak számító papírcsomagolás bevezetése fontos lépés a vállalat fenntartható fejlődést biztosító stratégiájának. A Vajda-Papír az elmúlt 10 évben 20 milliárd forintot fordított arra, hogy a gyártás és az üzemeltetés a lehető legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb fenntartható technológiákkal valósulhasson meg a vállalatnál – hangsúlyozta Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég zöldstratégiájában azt vállalta, hogy 2021. év végére újrahasznosított műanyagot is tartalmazó változatra váltja az összes Ooops! márkájú és kereskedelmi sajátmárkás termékének műanyag csomagolóanyagát. Ezzel 30% százalékkal, azaz 300 tonnával növeli a műanyagok újrafelhasználását. Emellett azzal csökkentik ökológiai lábnyomukat, hogy biológiailag lebomló, komposztálható papíralapú csomagolóanyagban is gyártanak papírtörlő és toalettpapír termékeket, olvasható a termekmix.hu oldalán.

A következő évek során a környezetkímélőbb megoldások alkalmazására évente 50 millió forintot szán a Vajda-Papír, mivel a cég számára kiemelkedő jelentőségű a környezetvédelem.

Kép forrása: Hír TV