fbpx

Ez a fejlesztés növeli az áruszállítás hatékonyságát

Írta: Csomor Zsolt - 2020 november 07.

A Coca-Cola HBC Magyarország öt különálló süllyesztett rámpás dokkolókaput helyezett üzembe Dunaharasztiban, az ország legnagyobb élelmiszeripari raktáránál. A beruházás célja, hogy vevőpartnereit gyorsabban, pontosabban és még gördülékenyebben szolgálhassa ki.

 

 

A Coca-Cola HBC Magyarország célja, hogy fejlesztések és beruházások révén Közép-Európa legnagyobb gyártóbázisává váljon. A vállalat a dinamikus fejlődés érdekében folyamatos dolgozik a piaci pozíciója és a vevőpartnerek elégedettségének erősítésén. 2019-ben 5,9 mil­liárd forint értékű beruházást hajtottak végre az országban, továbbá előkészítet­tek több olyan fejlesztést is, amely a következő években valósul meg. Ezek a korszerű technológiai fejlesztések nem csak a vállalat számára teremtenek értéket, hanem a hazai gazdaság számára is.

 

 

Ezúttal a Dunaharaszti raktár infrastruktúrájának korszerűsítésére került sor: a teherautós áruszállítás raktári kiszolgálását fejlesztve öt különálló, süllyesztett rámpás dokkolókapu állt munkába a központ raktárépületénél. A fejlesztéssel tovább javulhat a kamionos forgalom kiszolgálása: mintegy 7,5 százalékkal csökkenhet a telephelyi fordulóidő, amivel növekszik az egy nap alatt kiszolgálható kamionok száma.

A telephelyen megforduló kamionok 90 százaléka ponyvás, 10 százaléka pedig dobozos felépítményű. A várakozások szerint a dobozos teherautók esetében akár 14 százalékos nettó időcsökkenés is elérhető lesz. A jelentős infrastrukturális beruházás eredményeként bevezetésre kerülő dokkolókapus kiszolgáló rendszer az ellátási lánc valamennyi érintett partnerének szolgáltatásában előnyös változásokat hozhat.

Kép forrása: Coca-Cola HBC Magyarország