fbpx

Áprilisban csak a virtuális térben rendezik meg a drupa-t

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 08.

A világjárvány sajnos  arra a döntésre kényszerítette a szervezőt, hogy az áprilisi drupa-t, a nyomdaipar világszerte legfontosabb szakvásárát az eredetileg tervezett  áprilisi időpontban lemondja. A Messe Düsseldorf húsvétig minden szakmai rendezvényét törölte.

 

drupa szakkiállítás

 

Tervek szerint 2024-ig kell várni

A kiállítókkal és a partnerekkel folytatott egyeztetést követően a Messe Düsseldorf úgy döntött, hogy 2021-ben nem rendezi meg a drupa-t. A világjárvány ugyanis nagy bizonytalanságot okozott a kiállítók és a látogatók körében is a drupa 2021-es szakkiállításon való részvételük tekintetében.

 

drupa szakkiállítás
A Messe Düsseldorf húsvétig törölte a szakmai rendezvényeit

 

Az utazási korlátozások és a költségvetési megszorítások pedig tovább súlyosbították a nyomdaipar helyzetét – magyarázza Erhard Wienkamp, ​​a Messe Düsseldorf igazgatója.

A következő, korábban megszokott formában a drupa szakkiállítás a tervek szerint 2024. május 28 és június 7. között kerül megrendezésre.

 

A virtuális tér itt is segítségre siet

A Messe Düsseldorf elsődleges célja továbbra is az ipar támogatása, hogy a szereplők nemzeti és nemzetközi szinten is tarthassák a kapcsolatot, és további ügyfeleket találjanak. Ennek érdekében 2021. április 20 és 23. között a virtuális térben rendezi meg a virtual drupa szakkiállítást. A rendezvény a kiállítóknak és a látogatóknak is további értékesítési csatornát biztosít – tájékoztatott Sabine Geldermann, a Print Technologies projektigazgatója.

A virtuális esemény a legfelelőbb megjelenési forma a jelenlegi helyzetben – mondta Claus Bolza-Schünemann, a König und Bauer és a drupa elnöke. Lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy virtuálisan bemutassák magukat és innovációikat. Ezen kívül az öt drupa hot spot konferencia is hozzájárul az ismeretátadáshoz.