fbpx

Környezetbarát rizses tasak mikrohullámú sütőhöz

Írta: Csomor Zsolt - 2021 január 03.

A Mars Food és az Amcor olyan programban működnek együtt, amely piacra viszi az ipar első élelmiszerbiztonságos, egyanyagos, újrahasznosítható, polipropilénből (PP) készült mikrohullámú sütésre alkalmas rizses tasakot.

 

A fenntartható csomagolási terv része

Az új csomagolás bevezetése 2021 első felében indul kísérleti jelleggel. Először az európai piacon vezetik be olyan Mars márkák bevonásával, mint a Ben’s Original és a Seeds of Change.

 

újrahasznosítható tasak

Újrahasznosítható rizses tasak mikrohullámú sütőhöz (Forrás: Mars)

 

A Mars reméli, hogy a nagy teljesítményű egyanyagos polipropilén felhasználása lehetővé teszi a márkák csomagolásához szükséges formai, eltarthatósági, funkcionalitási és magas biztonsági előírások megőrzését. Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy közben biztosítja a tasakok mechanikus és vegyi újrahasznosíthatását – olvasható a Europe Packaging oldalán.

Ez az előrelépés a Mars Fenntartható Csomagolási Tervének része, miszerint a vállalat 2025-ig 100% -ban újrahasznosítható, komposztálható vagy újrafelhasználható csomagolást ér el – mondta Fiona Dawson, a Mars Food, a Multisales és a globális ügyfelek globális elnöke.