fbpx

EUR rakodólapok: 2020-ban is növekedés

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 január 06.

Az EUR rakodólapok gyártása és javítása 2020-ban ugrásszerű növekedést ért el Magyarországon, a vírus okozta járvány ellenére. Ennek okai, hogy a rakodólap felhasználók egyre inkább visszatértek a nyitott csererendszer biztonságához, valamint az itthon gyártott és javított EUR rakodólapok a legmagasabb minőséget képviselik a piacon.

 

A kereslet emelkedésével a hamisítók is megjelentek

A MÁV-REC Kft. nagymértékben hozzájárult a színvonal emelkedéséhez az elmúlt években. Vitás esetekben segítette a felhasználókat, ezzel egyensúlyt teremtett a szállítási láncban. Tavaly több mint 40 oktatást bonyolított le a felhasználók telephelyén, ahol kiképzést tartottak a rakodólapokkal foglalkozó munkavállalók számára a csererendszer helyes működtetésére vonatkozóan.

Mivel az EUR rakodólapok iránt egyre nagyobb a kereslet, sajnálatos módon megjelentek a termék hamisítói is. A NAV munkatársaival együtt a MÁV-REC Kft. többször is tartott ellenőrzéseket az engedéllyel nem rendelkező fatelepeknél. A közös akciókat több esetben koronázta siker, a hamisított termékeken kívül az előállításukhoz szükséges összes eszköz is zár alá került.

 

EUR rakodólap

Tavaly nagymértékben nőtt hazánkban az EUR rakodólapok gyártása és javítása (Forrás: MÁV-REC Kft.)

 

Kiemelkedő minőségirányítási rendszer

A MÁV-REC Kft. 2020-ban is hatékonyan képviselte a magyarországi és romániai érdekeket az Egyesült Európai Tagvasutak rakodólapos munkacsoportjában. A csoport célja az Európai Unió területére kívülről érkező raklapok vizsgálata, valamint az EUR rakodólapot exportáló országok termékeinek ellenőrzése. A MÁV-REC Kft. a németországi SGS-el karöltve kapta meg ennek a tevékenységnek a koordinálását, ezzel régiós vezető szerepet kapott a többi ellenőrző szervezet felett. Mindez a minőségirányítási rendszernek is köszönhető, hiszen a MÁV-REC Kft. három ISO és NAH minősítési rendszerrel is rendelkezik. 2020-ban is hiánypótlás nélkül megfelelt a NAH akkreditációján, melynek képviselői külön is kiemelték a MÁV-REC Kft. munkatársainak szakmai felkészültségét.

Európában a MÁV-REC Kft.-n kívül csak a német cégnek van hasonlóan fejlett minőségirányítási rendszere, mely azt jelenti, hogy a két független ellenőrző szervezet a többi hasonló tevékenységet végző céghez képest jóval hatékonyabban működik.

A MÁV-REC Kft. természetesen 2021-ben is óriási hangsúlyt fektet a magyarországi EUR raklappiac minőségének megóvására és fejlesztésére.