fbpx

Fagyi újratölthető dobozban

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 02.

Egy kanadai élelmiszerüzlettel együttműködésben a Loop használat után begyűjti a dobozokat és tégelyeket, amiket tisztítás után ismét megtöltenek a gyártók. A vásárlók a rozsdamentes acélból készült fagylajtos dobozért betéti díjat fizetnek.

 

1 millió dollárba került a fejlesztés

Az újrafelhasználható csomagolásokat kínáló Loop a magyar származású Tom Szaky kezdeményezése. A Loop szolgáltatása már az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is működik, Kanadában pedig egyelőre Ontario tartományban érhető el.

Az átcsomagolt termékek között megtalálható többek között a Häagen-Dazs márka fagylaltja vagy a Heinz ketchup – olvasható a napi.hu oldalon. A Loop célja, hogy az emberek a kedvenc termékeiket érjék el a megszokott boltokból, fenntartható, újratölthető csomagolásban.

 

csomagolás
Kauciót kell fizetni a dobozokért. (Forrás: Automation World)

 

A fagylalt például rozsdamentes tárolóban érkezik, amelynek a kifejlesztése Tom Szaky szerint 1 millió dollárba került. A vásárlók a dobozért 5 dollár betéti díjat fizetnek. A vásárlás során ugyanúgy kell eljárni, mint bármilyen más online bevásárlás alkalmával. Azonban a kosárba pakolt termékek ára mellett kauciót is kell fizetni a tartóért, 50 cent és 5 dollár között. Miután a termék elfogyott, a csomagolás begyűjtése után a Loop válogatás után tisztítja, majd ismét a gyártóhoz küldi. A rendszer keretében olyan csomagolás szükség, ami legalább tízszer megtölthető.