fbpx

Automatizálja elosztóközpontjait a Walmart

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 03.

Eddig csak egyetlen helyszínen működtek a kereskedelmi lánc Alphabot robotjai, de a Walmart most több tucat új helyszínen nyitna ehhez hasonló, automatizált elosztóközpontokat.

 

Robot pakol fel és le

A Walmart még 2019-ben kezdte meg egyik helyi elosztóközpontjában az Alphabot nevű robotok tesztelését, illetve olyan automatizált raktár és kiszolgáló egység működtetését, amelyben már robot kisegítők pakolják a polcokra fel és le az árucikkeket.

 

walmart automatizált raktár
Robot pakolja a polcokra az árucikkeket (Kép forrása: Walmart)

 

A világ legnagyobb kiskereskedelmi vállalata bejelentette, hogy a New Hampshire-i Salemben működő Walmart Supercenter áruház után most fokozatosan megkezdi az új rendszer bevezetését több tucatnyi más áruházában is. Esetenként az üzletek egy részének raktárrá alakításával vagy új raktárak építésével alakítja ki a modern elosztóközpontokat.

A társaság az új létesítményeket elsősorban a gyakran vásárolt árufélékkel tölti meg, ide értve a friss vagy fagyasztott élelmiszert, de akár az elektronikai cikkeket is – olvasható a bitport.hu oldalon. A rendszer az eddigi tapasztalatok alapján jelentősen felgyorsítja a rendelések összeállítását és kiszolgálását. A folyamatokban főszerepet játszanak az Alphabot robotok, amelyeket kifejezetten a Walmart számára fejlesztett az Alert Innovation nevű startup.