fbpx

Megkezdődött a Dolce Gusto kapszulák visszagyűjtése

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 11.

Kapszula visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszert indít a Nestlé a NESCAFÉ Dolce Gusto kapszulákra. A fogyasztók egyelőre öt kijelölt MediaMarkt áruházban adhatják le a használt kapszulákat, de a cég folyamatosan bővíti a gyűjtőpontok listáját.

 

Kávékapszulából szezonális termékek

A Nestlé célja, hogy valamennyi csomagolását a körforgásban tartsa. Az új program része a Nestlé globális vállalásának, amelynek értelmében 2025-ig minden csomagolóanyagát újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá alakítja, és csomagolásaiban egyharmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását.

 

dolce gusto kávékapszula visszagyűjtés
Egyelőre öt MediaMarkt áruházban adhatja le a kapszulákat, de folyamatosan bővül a gyűjtőpontok száma (Kép forrása: Nestlé)

 

A cégcsoporthoz tartozó Nespresso alumíniumkapszulákat 2012 óta gyűjtik vissza és dolgozzák fel Magyarországon. A Nestlé globális vállalásának részeként idén márciustól a NESCAFÉ Dolce Gusto kávékapszulák is visszagyűjthetők lesznek, és újrafeldolgozásra kerülnek. Ezzel párhuzamosan a Nestlé folyamatosan dolgozik azon, hogy a kapszulák könnyebbek legyenek, gyártásukhoz kevesebb műanyagot használjanak, de vizsgálják a megújuló forrásokból származó, és nem műanyag alapú anyagok alkalmazásának lehetőségét is – olvasható a trademagazin.hu oldalán.

A használt NESCAFÉ Dolce Gusto kapszulákat a kijelölt gyűjtőpontokon külön erre a célra gyártott, újrahasznosítható gyűjtőzsákban adhatók le. A kapszulák innen egy hazai feldolgozóüzembe kerülnek, majd a ledarált, újrahasznosított műanyagból szezonális műanyag termékek készülnek – kertészeti eszközök, rekeszek, tárolók – a kávé pedig komposztként hasznosul újra.