fbpx

Identitás a csomagolásban – Eva Hilla csomagolástervező

Írta: Sándor Ildikó - 2021 március 16.

Barcelona melletti faluból származik a fiatal spanyol csomagolástervező, akinek munkájára a 99designs oldalán bukkantunk.

Ma már az illusztráció, a designelmélet, a nyomtatás és a textiltervezés tanulmányozás iránya érdekli a művészt, de mindez gyerekkorában, a babákra tervezett ruhaötletekkel indult. Eva Hilla eredetileg mesekönyv-illusztrátor akart lenni, de a művészet iránti érdeklődése kapcsán végül designer, csomagolástervező lett.

 

Hol lehet inspirációt találni?

A spanyol művész barcelonai galériák és kiállítások látogatásával tölti szabadidejét, a falubéli többi művésszel, leginkább a popkultúra és az 50-es évek modern dizájnja érdekli. Olyan mesterek ihletik meg, mint Milton Glaser, Paul Rand, Saul Bass és Herb Lubali, kedveli az avantgárd és Chillida grafikai munkáit.

 

eva hilla design
Márkaépítés az Iron szoftverhez (Eva Hilla)

 

eva hilla design
Brand identitás: Cürburd (Eva Hilla)

 

eva hilla design

eva hilla design
Görögdinnye logóban és csomagolásban (Eva Hilla)

 

Mi a titka?

A művésznő ezt is elárulta: „Igyekszem nem túlterhelni egyik tervemet sem. Szeretem tisztán és egyszerűen megőrizni őket, és csak azt kommunikálni, ami szükséges. Sok órát töltök az Instagram-on, új trendeket keresek. Szeretek olyan zavaró embereket követni, mint Miranda Makaroff; hisz segítenek elhagyni a komfortzónámat.”

Eva Hilla teljes portfoliója itt látható, de hazai csomagolástervezőkről is írtunk már.