fbpx

Vákuum alkalmazása a koronavírus vakcina tárolásához

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 április 22.

A vírus elleni oltás jelenleg világszerte az egyik legfontosabb téma. Csak széleskörű, COVID-19 elleni oltás tűnik az egyedüli esélynek, hogy a vírus előtti életünkhöz biztonsággal visszatérjünk. Ennek megfelelően a vírus elleni oltások gyártása teljes kapacitással történik. A folyadék állapotú injekciókat kis üvegcsékbe töltik. Ezek az üvegedények azonban vákuum alkalmazásával gyárthatók biztonsággal.

 

A gyártáshoz vákuumot is alkalmaznak

Ahhoz, hogy az injekciók teljes hatékonyságát garantálhassuk, a tároló üvegcse minősége lényeges. Csak a borosilicate üveg rendelkezik az erre a célra megfelelő igényekkel. Ez a speciális üveganyag nagy vegyi ellenállóképességgel bír, kifejezetten jól tűri a külső hőhatásokat, ami a vakcina eltarthatóságához elengedhetetlen.

 

vákuum üvegedény koronavírus vakcina tárolás
Kép forrása: Busch Vacuum

 

Ez az üvegtípus csak kismértékben változtatja méretét hő hatására, ennek is köszönhető, hogy nagy biztonsággal megvédi a belső tartalmát, az injekciót a tárolás és szállítás során.

Az üveggyártáshoz vákuumot alkalmaznak, mint pl. az egészségügy más területén is jól ismert Busch Vacuum Solutions vákuumberendezéseit. Az injekció ampulla gyártásánál az üvegolvasztás folyamatában vákuum segítségével gáztalanítják a folyékony üveget, hogy elkerüljék gázbuborékok üvegben maradását. Ez az eljárás biztosíthatja a zárványmentes termék gyártását. Ezután, a formázás során vákuum segítségével biztosítják a kellő mérethelyességet, illetve a szilárdulás stabilitását. Köszönhetően ezeknek a vákuum alkalmazásoknak, a koronavírus vakcinák a beoltás előtt biztonsággal tárolhatók.

 

Tótok Sándor,

Busch Vacuum Kft.

www.buschvacuum.hu

Busch