fbpx

Még sem tartják meg az Ipar Napjai szakkiállítást fizikailag

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 05.

A Hungexpo – meghallgatva a kiállítók véleményét – az üzleti rendezvények tartásával kapcsolatos bizonytalanság és a felkészülési idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy az idei Construma, OtthonDesign és Hungarotherm, valamint az Ipar Napjai kiállításokat fizikailag nem, kizárólag a virtuális térben rendezi meg.

 

Tervezhetőség nélkül nem kivitelezhető a fizikai kiállítás

„Habár nagyon vártuk a személyes találkozást kiállítóinkkal és látogatóinkkal, a jelenlegi helyzetben kénytelenek voltunk a digitális megvalósítás mellett dönteni. A cég folyamatosan figyelemmel kíséri az átoltottság mértékéhez kötött újranyitási ütemtervvel összefüggő szabályozást és kormányzati nyilatkozatokat.

 

ipar napjai szakkiállítás
Ingyenesen várja a virtuális Ipar Napjai szakkiállítás az érdeklődőket (Kép forrása: Hungexpo)

 

Ugyanakkor a színvonalas kiállítás megszervezéshez és a szakmai programok összeállításához hiányzik a kiszámítható környezet. A rendezvényszervezéshez tervezhetőség szükség, hiszen egy komplex rendezvényprogram összeállítása, meghirdetése nem kivitelezhető e nélkül.” – ismertette a döntés okát Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt vezérigazgatója.

A virtuális Construma otthonteremtési kiállításcsokrot június 2-6. között, a virtuális Ipar Napjait június 15-18. között, míg a 15. MACH-TECH szakkiállítást jövő májusban már fizikailag rendezi meg a Hungexpo Zrt. – olvasható a cég közleményében.

Az üzletkötés nem állhat le, csak a személyes találkozóhely helyett a digitális platformra helyeződik át. A virtuális kiállítás egy könnyen használható, innovatív felület, amely online kapcsolatot biztosít a kiállítók és a látogatók számára. A platform az idei AGROmashEXPO alkalmával már jól vizsgázott, és a júniusi kiállításokon is ingyenesen várja a látogatókat.

A Hungexpo hisz abban, hogy a járvány lecsengésével az eddig megszokott, szükséges biztonsági intézkedések betartásával a kiállítások nemcsak újra indulnak, hanem továbbra is a magyar gazdaság fellendülésének motorjai lesznek.