fbpx

Egyre népszerűbb a sütőolaj begyűjtési program

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 10.

A Biotrans Kft. lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot szervez a szolgáltatási területén a „CseppetSem!” program részeként. A 2020 szeptemberében indult a program mára több mint 500 településen működik nagy sikerrel működik.

 

A rendszer célja, hogy minél több önkormányzat létesítsen a területén használt sütőolaj gyűjtőpontokat, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a hulladékot.

 


PET-palackban vagy befőttesüvegben is a gyűjtőbe helyezhetjük a zsiradékot

 

A Biotrans Kft. az önkormányzat megrendelése esetén az önkormányzat által megjelölt helyszínre telepíti a 240 literes, kifejezetten használt sütőolaj begyűjtéséhez kialakított kukát.

A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalással a környezetvédelem mellett további előnyt is jelent a csatlakozó települések számára:
a hasznosítást szervező Biotrans Kft. vállalja, hogy évente egy alkalommal a gyűjtőponton összegyűlt minden hasznos kg után 25 forint visszatérítést fizet valamely önkormányzat által kijelölt egyesületnek, alapítványnak vagy az önkormányzat elkülönített környezetvédelmi alapjába.

A rendszerben a használt sütőolajt és sütőzsiradékot PET-palackban vagy befőttesüvegben kell a 240 literes gyűjtőbe helyezni. A cseppmentes leadási rendszer előnye miatt a befogadó intézmények kevésbé tartanak attól, hogy az anyag beszennyezi a gyűjtő környezetét, kiömlésveszély gyakorlatilag nincs.

 

 

Kép forrása: Biotrans Kft.