fbpx

Zöld kötvényt bocsátott ki a CSAOSZ új tagvállalata

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 06.

Ez hazánkban az első ipari termelő vállalat zöld kötvény kibocsátása Magyarországon, amit hazánk vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír Kft. bocsátotta ki 9,9 milliárd forint értékben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP).

 

16,6 milliárd forint értékű ajánlat érkezett az aukción

A kötvény az aukciót követő 90 napon belül bevezetésre kerül a vállalati kötvények kereskedésére kialakított kötvényplatformjára, a BÉT Xbondra. A fix kamatozású, amortizálódó kötvény futamideje 10 év, kupon mértéke 3,5%, hozama pedig 2,82%. A zöld kötvények jelentős befektetői érdeklődést váltottak ki, az aukció alkalmával 16,6 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

 

papírgyár vajda-papír
Kép forrása: TEOL

 

A tavalyi sikeres, 11 milliárd forintos kötvénykibocsátás után ez a vállalat második eredményes kibocsátása a jegybanki programban – ismertette Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. alapító-ügyvezető igazgatója. A 9,9 milliárdos forrással a cég a dunaföldvári üzemének újabb gyáregységgel való bővítését alapozza meg, egyben eleget tesznek a vállalat Zöld stratégiájában foglalt vállalásainak is – olvasható a Termékmix hírei között.

A Vajda-Papír tavaly novemberben jelentette be, hogy újabb gyáregységet épít Dunaföldváron, amely a gyártási kapacitásbővítésén túl az alapanyaggyártás biztosításával kiszámíthatóbbá, más alapanyag beszállítótól függetlenné és környezetkímélőbbé teszi a termelést.

A vállalat 16 milliárd forint értékű beruházásához a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújtott a Nagyvállalati Beruházási Támogatási programban.