fbpx

A magyar fogyasztók tesztelhetik a papírpalack prototípusát

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 18.

Megérkezett Magyarországra a dán Paboco startup és a Coca-Cola közös fejlesztésű papírpalack prototípusa. Az első európai piaci teszt során a magyar vásárlók az innovatív csomagolású AdeZ növényi italt a kifli.hu-n keresztül próbálhatják ki.

 

Úton a papírpalack felé

A Coca-Cola a Paper Bottle Company (Paboco) dán startuppal együttműködve 2019 óta folyamatosan fejleszti a 100%-ban újrahasznosítható papírpalackot. Minden egyes fejlesztési fázis azt jelenti, hogy tovább csökken a műanyagtartalom és a környezeti terhelés.

 

papírpalack adez földi eper
Rendeljen, és máris tesztelheti a papírpalackot (Kép forrása: Coca-Cola)

 

Most egy újabb mérföldkőhöz ért a két vállalat: a jelenlegi prototípus papírborításból, újrahasznosítható műanyagbélésből és -kupakból áll. A fejlesztés ezen fázisába lépő teszteléssel az a cél, hogy megtapasztalják, hogyan teljesít a papírcsomagolás, és miként reagálnak rá a fogyasztók.  A Paboco végső célja egy teljesen bioalapú és 100%-ban papírként újrahasznosítható papírpalack létrehozása. A cél eléréséhez kérik most a magyar fogyasztók segítségét.

 

Miért pont az AdeZ kerül a papírpalackba?

Az AdeZ növényi alapú ital fogyasztóira kifejezetten jellemző, hogy nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, és érdeklődnek a fenntarthatóság érdekében történő innovációk iránt. A fogyasztói magatartást szem előtt tartva az AdeZ márka jó választás arra, hogy a Coca-Cola piaci környezetben próbálja ki az új papírpalack prototípusát és annak fogadtatását – mondta Kerekes Péter, a The Coca-Cola Company magyarországi ügyvezető igazgatója. „Az AdeZ márka fontos szerepet kapott teljes körű italgyártó vállalatként a portfoliónkban, hiszen a növényi italok iránt igen nagy a fogyasztói érdeklődés. Vállalatunk számára kiemelten fontosak a Hulladékmentes Világ stratégiánk vállalásai, hiszen a fenntarthatóság érdekében nagyon fontos célokat fogalmaztunk meg” – tette hozzá.

 

Haladjunk közösen a jövő papírpalackja felé!

A Coca-Cola brüsszeli kutatás-fejlesztési laboratóriumában a dán Paboco startuppal együttműködésben kifejlesztett papírpalack prototípusának debütálása után most a palack fogyasztói tesztelési fázisba lép. Aki a kifli.hu online szupermarketben AdeZ italt rendel, kap mellé ajándékba egy 250 ml-es papírpalack csomagolású változatot is.

„Vállalatunk egyik alappillére a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem támogatása. Szeretnénk, ha vásárlóink nemcsak a saját egészségükért, hanem a környezetünk jólétéért is tennének” – emelte ki Klekner Péter a kifli.hu ügyvezetője. A fogyasztóknak lehetőségük nyílik elmondani a véleményüket/tapasztalataikat egy kérdőív kitöltésével. A tesztidőszak alatt a vállalat az üres palackokat visszagyűjti annak érdekében, hogy a laboratóriumban megvizsgálhassák, hogyan reagált az anyag a szállításra és a használatra, valamint így az újrahasznosítás is garantált.