A rugalmas raktárbérlet nemcsak Pesten működik

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 16.

A változékony piaci, áruellátási viszonyok felértékelik a rugalmas raktározási lehetőségeket. Ráadásul az ágazatban csak mosolyognak azon a tévhiten, hogy csak a fővárosban „van élet” logisztikai ingatlanok terén…

emberek, kamionok, SCANIA

Biztonsági készlet

Minderről a SZAM Sped Kft. ügyvezetője beszélt a ProfitLine.hu-nak, annak kapcsán, hogy januárban megnyitja új raktárát Hajdúszoboszlón. A céljuk az, hogy megfeleljenek az országban az integrált logisztikai szolgáltatások iránti növekvő keresletnek. Tapasztalataik szerint az elmúlt időszakban egyre nagyobb hangsúlyt kapott a raktározás, miután a bizonytalan gazdasági és piaci környezetben sokkal nehezebb biztosítani egy cég folyamatos, kiegyensúlyozott működését, mint néhány éve. Az elszabadult infláció mellett az alapanyagok széles körének beszerzési nehézsége is elengedhetetlenné teszi, hogy rendelkezésre álljon biztonsági készlet. Akinek nincs a tulajdonában saját raktárterület, annak ahelyett, hogy sürgősen egy raktár kialakításába kezdene, érdemes számba vennie a rendelkezésre álló bérlési lehetőségeket.

Költségelosztás

A SZAM Sped ezt biztosítja például olyan rugalmas megoldással, amelynek keretében annyi területért fizet a raktárbérlő, amennyit valójában használ. Így nem kell hatalmas raktárépületet fenntartania, személyzettel, technológiákkal ellátnia, sőt, osztozik a költségeken más „társbérlőkkel”.

Pintér Gyula cégvezető azzal a tévhittel is leszámol, hogy a főváros volna a logisztika hazai központja. A mai kor a centrális helyett a lokális elhelyezkedést igényli, mert a költségmegtakarításban – sok más mellett – minden kilométer számít. Így a keleti országrészt vállalatainak a cég raktárainak Debrecenhez közeli elhelyezkedése ideális a kereskedelmi útvonalak szempontjából, könnyen elérhető a keleti országrész több nagyvárosa, illetve stratégiai fontosságú a régió legnagyobb, debreceni repülőtere.

Forrás: ProfitLine.hu