fbpx

Knoll Imre Logisztikai Szakmai Műhelyt alapított az egyetem

Írta: Sándor Ildikó - 2022 április 27.

A Magyar Logisztikai Egyesület az EDUTUS Egyetemen tartotta április 20-án a Logisztika Napja rendezvénysorozatának első programját, a Knoll Imre professzor úr tiszteletére „Knoll Imre Logisztikai Szakmai Műhely” nevet kapott rendezvényt.

Knoll Imre
A fiatalos professzor örök ifjún hagyott itt minket, emlékét őrzi az MLE és az EDUTUS Egyetem

A program kezdeményezője, Dr. Lakatos Péter, aki őszinte bizodalmát fejezte ki, hogy a hallgatók így megismerhetik a professzor által képviselt szellemiséget. Talán sokan tudják, hogy a 93 évesen is előadást tartó Knoll Imre professzor milyen nagy erővel adta át tudását az utókornak, épp ezért (is) kell tisztelegnünk előtte, a logisztikáért, mint tudományágért tett fáradozásaiért.

A rendezvényen szót kapott Vigh László tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, valamint Siklósi Horváth Klára író, zongoraművész, Knoll Imre professzor özvegye és Dr. Doór Zoltán, az MLE elnöke.

Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője a Magyar Honvédség logisztikai feladataira hívta fel a hallgatóság figyelmét. A működési környezet változása a legnagyobb kihívás ugyanis napjainkban (Covid, ukrán-orosz háború), a válsághelyzet export tilalmakat hoz és nyersanyaghiányra hívja fel a figyelmünket. A katonai logisztikának mindenhol meg kell felelni, minden hadfelszerelésnek rendelkezésre kell állnia, a logisztikai háttérhez biztosítani kell a régi és új felszereléseket és az infrastruktúrát. Vezérőrnagy úr részletes előadása végén egy sajátosan logisztikus szóhasználattal foglalta össze a szakma lényegét: „Ha nem beszélnek rólunk, az siker a logisztikának”.

A Honvédség közreműködésével több eseményen is megemlékeznek a Logisztika Napjáról, a rendezvénysorozatról mi is beszámolunk majd, kövessék híreinket a weboldalon és a facebookcsatornánkon!