fbpx

Változnak az üzemanyagárak, de most szombaton

Írta: Barna Ferenc - 2023 március 17.

A szokásostól eltérően ezen a hétvégén, szombaton találkozhatunk a kutakon változó árakkal, a 95-ös benzin és a gázolaj ára tovább közelít egymáshoz, pedig most mindkettő tarifája csökken. Az előbbit bruttó 4, az utóbbit 8 forinttal adja olcsóbban a MOL a kereskedőknek.

Töltőállomás
Most nem pénteken változnak az üzemanyagárak, a közúti fuvarozók többsége örülni fog (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Csökkent a nyersolaj ára

Az utolsó 10 napban megközelítőleg 10 dollárt esett a Brent olajár, a hordónkénti ár a hét második felében alig haladta meg a 70 dollárt. A forint a dollárral szemben jól tartja magát, bár az utolsó héten csökkent az értéke, de nem érte el az év eleji csúcsot. Mindezek alapján a szakemberek itthon az üzemanyagár csökkenésével számolnak.

Itthon az átlagárak változásában nem lehet sok logikát keresni, mivel a nagykereskedelmi árakat nem egységesen érvényesítik a vásárlók felé a töltőállomások. A benzin kapcsán a legolcsóbb és a legdrágább hely között megközelítőleg 140 forint különbség van, gázolajnál ugyanez az érték meghaladja a 160 forintot.

A holtankoljak.hu oldal adatai szerint most az alábbi átlagárak érvényesültek a hazai benzinkutakon:

  • 95-ös benzin – 608 Ft/liter;
  • gázolaj – 618 Ft/liter.

Amennyiben a változás a kiskereskedelmi árakban is megjelenik, hétvégétől a benzin kapcsán 604 forintos árral számolhatunk, a gázolaj literje pedig 610 forint körül fog beállni.

Utoljára szerdán adtunk hírt e témában, akkor ellentétesen változtak az üzemanyagárak.

Forrás: holtankoljak.hu