fbpx

Három év alatt duplázott a logisztikai csoport

Írta: Csomor Zsolt - 2023 március 17.

A logisztikai ingatlanok, a digitális infrastruktúra és a megújuló energiák terén tevékenykedő globális befektetéskezelő csoport, a GLP közel három éve van jelen Közép-Európában. Ez idő alatt megduplázta térségbeli portfólióját, amely így majdnem 2,5 millió m2 ingatlaneszközt foglal magába Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. És a bővítések, fejlesztések tovább zajlanak.

Közel 100%-os bérbeadottság

A GLP közép-kelet-európai ingatlanportfólióját 64 épület alkotja. Ezekben vezető e-kereskedelmi, FMCG, logisztikai és autóipari vállalatok tevékenykednek, amelyek a legmagasabb funkcionális, műszaki és fenntarthatósági színvonalat képviselő létesítményekre tartanak igényt. Kitűnnek továbbá a régió fővárosaihoz és más nagyvárosaihoz, valamint ipari központjaihoz közeli elhelyezkedésükkel.

épület raktár folyó híd kamion tehergépkocsi
GLP Sziget Logisztikai Központ (Kép forrása: GLP)

Valamennyi új GLP központ 12 méteres belmagassággal, számos, a közüzemi költségeket csökkentő megoldással épül, beleértve az okosmérési rendszereket és a napelemek telepítésére alkalmas tetőt.

A vállalat digitalizált eljárást követ a logisztikai ingatlanok tervezése, kivitelezése és kezelése során. Az úgynevezett digitális iker létrehozásával az épület teljes életciklusa könnyebben optimalizálható az idő, a költségek és a használati kényelem tekintetében. A digitális épületmodell egyszerű hozzáférést tesz lehetővé a létesítmény teljes dokumentációjához, ami segít feltárni és kijavítani az esetleges hibákat, javítja a garanciális ügyintézést és minimalizálja a közüzemi fogyasztást – olvasható a GLP közleményében.

A GLP közép-kelet-európai portfóliója csaknem 100 százalékos bérbeadottsággal működik. A vállalat figyelemmel kíséri és megvalósítja azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyek a minőségi logisztikai ingatlanok iránti stabil kereslettel párosulnak. Tervei között meglévő parkok bővítése és magas minőségi színvonalú új fejlesztések megvalósítása egyaránt szerepel Budapest, Pozsony, Wrocław és Katowice közelében.