fbpx

Keresik Magyarország legnagyobb vasútrajongóját

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 23.

Az idei év az Európai Vasút Éve. Ennek alkalmából kétfordulós versenyen keresi Magyarország legnagyobb vasútrajongóját a Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary. A verseny szerencsés nyertese megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező szentpétervári vasúti múzeumot is.

 

Július elején indul a megmérettetés

Magyarország vasúti története közel 200 évre tekint vissza, de nagy hagyománya van hazánkban a vasúti járművek gyártásának is. A Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary most a legnagyobb magyar vasútrajongókat szólítja meg a Nagy Vasúti Kvízzel, amely július 3-án indul egy online kérdéssorral.

 

vonat vagon vasútállomás
Kép forrása: markamonitor.hu

 

Az első forduló 10 legjobban teljesítő játékosa a szeptemberi döntőn mérheti újra össze a felkészültségét egy szakmai zsűri előtt – olvasható a TMH Hungary közleményében. A magyarországi és nemzetközi vasúttörténeti kérdések mellett a versenyzőknek érdemes felkészülniük a vonatokkal kapcsolatos filmekből és irodalmi alkotásokból is, mivel a kvízben ilyen jellegű kérdések is megjelennek. A verseny partnere a Vasúttörténeti Park, a múzeum munkatársai biztosítják a szakmai hátteret és a kérdéssorok hitelességét.

A verseny első, online fordulója július 3-án, 10. 00 órakor a Dunakeszi Járműjavító internetes oldalán indul, ahol a versenyzők adott idő alatt, valós időben válaszolhatnak a kérdésekre. A vetélkedőre a Járműjavító honlapján tudnak email címmel regisztrálni a jelentkezők a versenyt megelőző napig. A második fordulót, amely egyben a döntő is lesz, szeptemberben rendezik meg. A verseny fődíja egy utazás Szentpétervárra, a második és harmadik díjai pedig a Vasúttörténeti Park által felajánlott családi belépők.