fbpx

Bővíti légi charterjáratait a cargo-partner

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 október 14.

A globális oltási programokhoz szükséges infrastruktúra és a gyorsan forgó napi fogyasztási cikkek iránti megemelkedett kereslet a szállítási igények növekedését idézte elő. A tengeri szállítmányozási problémák és az Új Selyemút leterheltsége arra készteti a vállalatokat, hogy alternatív szállítási módokat keressenek ellátási láncaik akadálytalan fenntartásához. A cargo-partner ebben kínál megoldást hetente induló charterjárataival, melyek gond nélkül szállítanak Ázsiából Európába, a légi úton tapasztalhatott korlátozott kapacitások ellenére is. Az utóbbi időben sikeresen kibővített közvetlen járatoknak hála, újabb célállomásokkal is gyarapodott a cég portfóliója.

 

Cargo Partner

 

Charterjáratok Kína és Európa között

A növekvő ipari termelések miatt a világgazdaság ismét fellendülni látszik. Ennek a fejlődésnek a hátterében a mindennapos fogyasztási cikkeken kívül az autóipari, a kiskereskedelmi és a csúcstechnológiai szektort tekinthetjük. Az ügyfelek ellátási láncainak gördülékeny működésének támogatása érdekében a cargo-partner 2020 tavasza óta hetente kétszer indít járatokat Hong Kongból Budapestre. A növekvő vásárlói keresletre reagálva, a cég az év végéig meghosszabbított menetrend szerinti charterrel közlekedik Ázsia és Európa között. Ennek a keresett szolgáltatásnak a kiegészítésére, 2021 júniusától a cargo-partner heti rendszerességgel indít közvetlen járatokat Frankfurt és Zhengzhou között is.

Hetente induló gyűjtőjáratok Hong Kong-Budapest és Frankfurt Zhengzhou-Frankfurt között működő menetrend szerinti járatok mellett most heti részrakományos charterprogramot indít a szállítmányozó Bécsből a Chicago O’Hare nemzetközi repülőterére, a térség iránti növekvő érdeklődés miatt. A bécsi repülőtér ideális csomópontként szolgál Közép- és Kelet-Európa számára, míg Chicago, az Egyesült Államok középnyugati részén stratégiai kiindulópont a disztribúcióhoz. Ez a szolgáltatás minden általános rakománytípushoz megfelelő, nem mellesleg a kiterjedt hálózata révén a cargo-partner átfogó vámszolgáltatást nyújt ügyfelei részére, ami magába foglalja az utólagos eljárások kezelését is.

Tavasz óta a cég hetente induló gyűjtőjárattal bővítette szolgáltatását Hanoiból és Ho Si Minh városából Münchenbe, Frankfurtba és Bécsbe. Ez a háztól-házig megoldás magában foglalja az áru felvételét Vietnam bármely pontjáról, az európai telephelyig történő kiszállításig.

A már említett charter szolgáltatások mellett folyamatos eseti kérések sorával bízzák meg a céget a teljes vagy részrakományos áruk szállítására, valamint speciális fedélzeti futárszolgáltatásaikra. „A cargo-partner időben ismerte fel az ügyfelek által egyre gyakrabban igényelt emergency, azaz időkritikus szállítási szolgáltatásokat, melynek köszönhetően biztosítani tudjuk az azonnali rendelkezésre állást és a leggyorsabb kapcsolatfelvétel lehetőségét is” – ismertette Stefan Krauter, a cargo-partner vezérigazgatója.

 

Cargo Partner

 

A cargo-partnerről

A cargo-partner magántulajdonban lévő, teljes körű info-logisztikai szolgáltató, amely légi, tengeri, közúti szállítmányozási és raktározási megoldások átfogó portfólióját kínálja. Az informatika és az ellátási lánc optimalizálása területén közel 40 év alatt szerzett szaktudása segítségével a vállalat személyre szabott szolgáltatásokat nyújt az iparágak széles skálájához, hogy világszerte versenyelőnyt teremtsen ügyfeleinek. Az 1983-ban alapított cargo-partner forgalma 2020-ban meghaladta a több mint egymilliárd eurós árbevételt, és jelenleg világszerte 3250 főt alkalmaz.

 

Sikeres megvalósítása az eseti légi árufuvarozási charterjáratoknak

A közelmúltban két sikeres sürgősségi szállítást bonyolított le Északkelet-Kínából a cargo-partner szlovákiai csapata egy ismert autóipari ügyfele számára.

 

Cargo Partner

 

Az ügyfél ellátási láncában előállt váratlan probléma miatt sürgős megoldásra volt szükség, hogy az európai üzem termelésének teljes leállását megakadályozzák. A cargo-partner által biztosított szolgáltatás magában foglalta az áruátvételt, a pekingi repülőtérre való elszállítást, a vámkezelést, a Bécsbe való légi szállítást, valamint a gyártás helyszínére történő kiszállítást. Különleges kihívást jelentett a lecsökkent fuvartér kapacitások mellett a pozsonyi repülőtér kifutópályájának lezárása a felújítási munkálatok miatt.

A cargo-partner cseh szervezete már télen és tavasszal is több fontos orvosi szállítást bonyolított le annak érdekében, hogy hozzájárulhasson a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemhez. Ezidáig a vállalat a shanghai-i részleggel együtt 5,5 millió antigén teszt szállítását szervezte le. Az első és legsürgősebb, 55 tonnás szállítmányt háztól-házig szállítással bonyolították le, mindössze 72 óra leforgása alatt. A vámkezelés után a szállítmányt a cargo-partner prágai repülőtér melletti raktárában válogatták szét, csomagolták és pakolták újra. Ezután országszerte megkezdődhetett az antigén tesztek kiszállítása. Hasonló megoldásra került sor 2020 végén is, amikor a szállítmány méretének megfelelően, a cargo-partner egy Antonov An-124-et bérelt a szállításkivitelezéséhez.

 

Cargo Partner

 

Ritkaság landolt Düsseldorfban

Nemrégiben két Boeing 747-400-as repülőgép megjelenése keltett hatalmas meglepetést Düsseldorfban. Egészségügyi és autóipari termékek sürgős kiszállításának érdekében a cargo-partner németországi csapata a kínai kollégákkal együtt két szállítást bonyolított le Zhengzhou-ból a német nagyvárosba. A régió iránti nagy kereslet miatt közvetlenül a düsseldorfi repülőtérre terelték át a Zhengzhou-ból induló heti járat egyikét. A repülőtéren ritka vendégnek számító Boeing B747-400 leszállását meglehetősen nagy érdeklődés kísérte, aminek hála a reptér közelében tömegesen jelentek meg repülőgép-rajongók, hogy jó minőségű fotókkal és élménnyel gazdagodhassanak.

További információért keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Telefonszám: +36 29 620-300
E-mail cím: [email protected]

 

Cargo-partner