fbpx

Mechanikusan újrahasznosított PET-flakon L’Oréal-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 05.

A L’Oréal bejelentette az első olyan, teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült kozmetikai flakon megvalósítását, amely Carbios enzimes technológiával készül. A Biotherm lesz a csoport első márkája, amely ilyen innovatív flakonban kerül a polcokra. A vállalat célja, hogy 2025-ben gyártásba kerüljenek ezek a csomagolások.

 

Végtelenszer újrahasznosítható

A PET-műanyagok újrafeldolgozására szolgáló biotechnológiai megoldások fejlesztésének úttörője, a Carbios által kifejlesztett technológia megnyitja az utat az enzimatikus eljárással előállított, 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült új termékek gyártása előtt. Az új technológia előnye, hogy minden típusú PET-műanyaggal (tiszta, színes, áttetsző és többrétegű) működik, és ezeket végtelenszer újrahasznosíthatóvá teszi.

 

flakon műanyag kozmetikum
Kép forrása: L’Oréal

 

„Már 2017 óta dolgozunk együtt a Carbios-szal, hogy kifejlesszük az első, PET-palackot újrahasznosító, enzimatikus eljárással készült csomagolásunkat. amely a mechanikai újrahasznosítás alternatívája. Örömmel jelentjük be ezen csomagolások kísérleti fázisban történő megvalósítását, és boldogok vagyunk, hogy partnereinkkel együtt a jövő csomagolásának fejlesztésén dolgozhatunkhangsúlyozta a fejlesztés kapcsán Jacques Playe, a L’Oréal csomagolási és fejlesztési igazgatója.

 

Ambiciózus célok a fenntarthatóságért

A L’Oréal a jövőért elnevezésű fenntarthatósági programjával a cégcsoport további lépéseket tett a vállalat átalakulása felé, és új, ambiciózus célokat tűzött ki maga elé 2030-ra, kifejezetten a csomagolás területén is:

  • 2025-re a műanyag csomagolások 100%-a újratölthető, újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz,
  • 2030-ra a műanyag csomagolások 100%-a újrahasznosított anyagokból vagy bioalapú forrásokból származik, és többé nem használnak fosszilis eredetű szűz műanyagot,
  • 2030-ra a formulákban használt összetevők 100%-a és minden biológiai forrásból származó alapanyag nyomon követhető lesz, és fenntartható forrásokból fog származni.

A kitűzött célok eléréséért a kozmetikai cég számos stratégiai partnerrel dolgozik együtt, akik a legkorszerűbb technológiákat használják.