fbpx

A csokoládékincsek kívül-belül új kartoncsomagolást kapnak

Írta: Transpack-2024/I. lapszám cikke - 2024 február 25.

A Metsä Board a kartonpapír szakértelmével hozzájárult a német SchokoSchatz csokoládémárka innovatív és fenntartható csomagolásának létrehozásához. A SchokoSchatz egy bio és Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező csokoládécsemege, amely kétféle változatban kapható – gyerekeknek és felnőtteknek. Az új termék középpontjában a Metsä Board friss, rostpapírból készült új csomagolása áll, amely a SchokoSchatz környezetvédelem iránti elkötelezettségét hangsúlyozza.

A csomagoláshoz használt karton MetsäBoard Prime FBB EB diszperziós bevonatú karton, amely újrahasznosítható és komposztálható. Mint minden Metsä Board minőség, ez is fenntarthatóan kezelt északi erdőkből származó friss rostokból készül. „A SchokoSchatz esetében a tábla nemcsak a külső csomagolás biztonságos anyaga, de közepes zsír- és nedvességzáró-képessége azt is lehetővé teszi, hogy a csokoládégömb belsejében lévő apró meglepetéseket műanyag helyett kartonba csomagoljuk” – mondja Hans-Peter Kollmannsberger, a Metsä cég igazgatóság értékesítési vezetője. A SchokoSchatz csomagolás kihívás volt, de megérte – összegzi Betty Winkler, a SchokoSchatz alapítója.

csomagolás
A csokoládégömbökben kellemes meglepetések várnak, amelyek akár cserélgethetőek is

A cég egy bajorországi vállalkozás, amely fenntartható csokoládé-meglepetésekre specializálódott, amelyek bio és Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkeznek, és tagként támogatják az Ozeankind® Egyesületet a műanyaghulladék elleni küzdelemben (Az Ozeankind® a gyermekek környezeti nevelésével foglalkozik a műanyaghulladék elleni küzdelemben). „Az ötletünket, hogy egy fenntartható csokoládé-meglepetést készítsünk, nagyon jól fogadták a fiatal tesztelők és a szüleik. A pozitív visszajelzés arra késztetett bennünket, hogy a SchokoSchatzot felnőttek számára is elérhetővé tegyük, hiszen a fenntartható élvezet és a csökkentett műanyagtartalmú csomagolás minden korosztály számára fontos.”

A SchokoSchatz két változatban érhető el: a SchokoSchatz for Kids és a SchokoSchatz for Favourite People. A csokoládégömbökben található kellemes meglepetések 100%-ban természetes anyagokból készülnek. Különféle, gyűjthető és cserélhető drágaköveket tartalmaznak, valamint különféle szerencsefigurákat és egyéb, szappankőbe faragott apró ajándéktárgyakat. A kenyai szappankő-termékek beszállítója 2014 óta a Weltladen Dachverband szövetség által elismert és tisztességes kereskedelem tanúsítvánnyal rendelkezik.

Forrás: Metsä Board | Fordította: LUPE Magazin