fbpx

Tekintélyes elismerésben részesült a CSAOSZ elnökségi tagja

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 07.

Dr. Böröcz Pétert, a Széchenyi István Egyetem Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumának vezetőjét, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) elnökségi tagját választotta igazgatósági tagnak az amerikai székhelyű Csomagolási Kutató Intézetek Nemzetközi Szövetsége (IAPRI) a napokban.

 

Közös munka eredménye ez a siker

„Megtisztelő, hogy a tengerentúli központtal rendelkező intézet – amely számos kiváló, nemzetközi hírű szakmert fog össze – ezzel is elismerte tudományos tevékenységemet. Ugyanakkor szeretném kiemelni, hogy a siker közös, hiszen mindez csapatom érdeme. Hálás vagyok nekik folyamatos támogatásukért.

 

emberek szemüveg konténer
Böröcz Péter meggyőződése, hogy a siker csapatmunka eredménye. A képen (az első sorban) a Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratórium tagjaival. (Fotó: SZE)

 

Az igazgatóként megszerzett tudással és kapcsolatrendszerrel pedig továbbra is a győri egyetem innovációs, globalizációs törekvéseit kívánom támogatni” – kommentálta kinevezése hírét Dr. Böröcz Péter.

A Széchenyi István Egyetemen működő Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratórium vezetője a Csomagoláskutató Intézetek Nemzetközi Szövetsége (IAPRI) élén az amerikai, brazil, chilei, svájci, japán, kínai, mexikói, holland és ausztrál szaktekintélyeket felvonultató igazgatóságban fog közreműködni 2024-ig.

A Széchenyi István Egyetem egyik stratégiai célja, hogy növelje láthatóságát nemzetközi színtéren, s arra törekszik, hogy folyamatosan bővítse a kapcsolatrendszerét. Dr. Böröcz Péter szakmai elismerése és kinevezése objektív visszaigazolás, mely mutatja a győri intézmény nemzetközi versenyképességét, értékteremtő-képességét.

 

Globális szövetségben

Az IAPRI-t 1971-ben hozták létre nemzetközi tagsági szövetségként a csomagolással kapcsolatos kutatások és oktatás előmozdítása érdekében. Az IAPRI egyedülálló globális hálózat, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kommunikáljanak egymással, és közösen fejlesszenek ötleteket, cseréljenek tapasztalatokat, sok esetben kiküszöbölve az erőfeszítések megkettőzését. Ma az IAPRI-nak 29 országból, több mint 90 tagja van.

 

Dr. Böröcz Péter

Dr. Böröcz Péter, a Széchenyi István Egyetem docense, a győri intézmény Csomagolás és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumának vezetője. Számos PhD-kutatás témavezetője, továbbá aktívan részt vesz a nemzetközi együttműködésben végzett kutatásokban és tudományos cikkek készítésében. Az IAPRI (Nemzetközi Csomagolási Kutatóintézetek Szövetsége) és az ISTA (Nemzetközi Biztonságos Közlekedési Szövetség) tagja, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) és a COST (Európai Együttműködés a Tudományban és Technikában) Csomagolási Akciójának (CA19124) igazgatósági tagja. Fő kutatási témái: csomagolási tesztelési módszerek közlekedési szimulációs célokra; csomagolási dinamika az elosztás során; a csomagolási megoldások matematikai optimalizálása játékelmélettel és fuzzy módszerrel.