fbpx

Hulladékkezelési útmutatás a SPAR bizonyos csomagolásain

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 25.

A hulladékgyűjtés egyszerűsítése és hatékonysága érdekében a SPAR jól áttekinthető piktogramokkal látja el saját márkás termékeinek csomagolását annak érdekében, hogy a vásárlók megismerjék, melyeket tehetik a szelektív hulladéktárolókba vagy éppen a kommunális gyűjtőkbe.

 

Egyszerű és gyors felismerhetőség

A SPAR fenntarthatósági programjának egyik legfontosabb területe a természeti környezet védelme. A környezeti értékeink megóvása mellett egyre inkább elkötelezett vásárlóikat most azzal segíti az áruházlánc, hogy saját márkás termékeik – szelektíven gyűjthető vagy a kommunális tárolókba kerülő – csomagolásait figyelemfelkeltő piktogramokkal látják el.

 

tészta csomagolás műanyag tasak
Kép forrása: SPAR

 

Az informatív kis ábráknak, illetve párszavas összetétel-leírásoknak köszönhetően a vásárlók könnyen és gyorsan eldönthetik, hogy a feleslegessé vált csomagolásokat melyik szelektív vagy pedig a kommunális hulladéktárolóba tegyék. A terv, hogy a kezdeti 91 áru után az összes saját márkás étel- és italtermékük megkapja ezt a jelölést – olvasható a SPAR közleményében.

Az üzlethálózat áruházaiban a vevőközönség ötféle csomagolással találkozhat: műanyaggal, alumíniummal, papír- és rostalapú burkolással, üveggel és – főleg alumíniummal impregnált kartonból álló – kombinált csomagolási megoldással. Ma megfelelő technikákkal az anyagok nagyobb része gazdaságosan újrahasznosítható, a szelektív begyűjtésük ezért rendkívül fontos.