fbpx

Az áruszállítás immunis a járványra – VIDEÓVAL

Írta: Sándor Ildikó - 2021 január 17.

Bár rendhagyó év áll mögöttünk, azt gondolnánk, hogy minden ágazatra negatívan hatott a járvány, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér áruszállítási forgalma viszont zavartalan. Sőt, pl. a novemberben kezelt légiáru a valaha mért legmagasabb (6,3%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest) havi cargo mennyiséget jelentette a történetükben.

 

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Áruszállításban kiemelkedő negyedévet zárt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

 

Természetesen az év végi növekedésben a karácsonyt megelőző Black Friday akciók és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt megnövekedett online vásárlások is szerepet játszottak. De mindenképpen hozzájárult ehhez a közelmúltban eszközölt 50 millió eurós fejlesztés is. Ezzel az egy éve átadott BUD Cargo City immunisnak bizonyult a járványra – nyilatkozta Kossuth József, a Budapest Airport Cargo vezetője.

repülőtéri áru
Évente 150 ezer tonna áru fordul meg a repülőtéren

 

Ahogy arról korábban is írtunk, az elmúlt öt évben egyébként összességében 60 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér cargoforgalma, ami évi 150 ezer tonnát jelent. Jellemzően Boeing 747-esek, 777-esek, Airbus A330-asok hozzák és viszik az árut.

 

A teherszállító óriások titkaiba itt tekinthetnek bele olvasóink.