fbpx

Logisztikai beruházás 1,7 milliárdért

Írta: Barna Ferenc - 2021 július 27.

Új logisztikai üzemet épít Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta. Az üzemcsarnok 1,7 milliárd forint értékű beruházással valósul meg, átadása a jövő év elején várható. Még 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is kap a depó.

 

Logisztikai beruházás, Posta
A megfelelő infrastruktúra gyorsítja a kézbesítést is (Fotó: Magyar Posta Zrt.)

 

Zöldmezős beruházás

Az új logisztikai bázis a jelenleginél háromszor nagyobb alapterületű lesz, bruttó 4747 négyzetméter. Magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12 100 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt területet.

„Az alapkőletétel újabb fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult. A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon” – mondta Juhász Edit, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.

 

Logisztikai beruházás, Posta
A jelenlegi logisztikai üzem 2 millió csomagot dolgozott fel tavaly (Fotó: Magyar Posta Zrt.)

 

Észak-Magyarország egyik kiemelkedő forgalmú üzeme a miskolci

A jelenlegi üzem 2020-ban csaknem 2 millió csomagot dolgozott fel, és mintegy 450 ezer csomagot kézbesített. Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan csaknem 2000 küldeményt kézbesítettek. Az üzem látja el csomaglogisztikai szolgáltatással Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének csaknem 700 ezer lakosát.

A térség folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztései a Magyar Posta mindennapi munkájára is kihatással lehetnek, hiszen az utak átadását követően lerövidülhetnek a kézbesítési idők. Hamarosan átadják a Miskolc-Kassa autópályát, épül az Y-híd projekt, Szirmabesenyőnél egy körforgalom épül.

A depóépítések a Magyar Posta MPL+ programjának részei; az MPL+ 2019 és 2022 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát.

 

Forrás: MTI