fbpx

  A fuvarkapacitások hiányának vége még várattat magára

Írta: Szerkesztőség - 2021 július 27.

A fuvarkapacitások hiánya Európában még egy évig eltarthat – véli Jeroen Eijsink, a C.H. Robinson Europe elnöke a holland „Nieuwsblad Transporttal” folytatott beszélgetésében. A globális operátor szakít a külső fuvarozókra építéssel, és saját flottát létesít.

 

Logikus válasz a saját flottába való beruházás sok teherautóval

A piac problémája a fuvarkapacitás hiánya. A C.H. Robinson számára ez azt jelenti, hogy a cégnek nemcsak az ügyfelekért, hanem a fuvarozókért is harcolniuk kell. A Brexit után Nagy-Britanniában sok fuvarkapacitás elveszett, ami többek között a szupermarketek ellátásának problémájához vezetett. Az elnök attól tart, hogy hasonló helyzet a kontinentális Európában is előfordulhat.

 

Teherautó
Kép forrása: C.H. Robinson

 

A CH Robinson szakít az eddig gyakorolt asset light stratégiával, amely esetében a cégnek relatív kevés teherautóval rendelkezik, inkább a külső cégek tulajdonában lévőket használja. A vállalat ezt tarja a probléma logikus válaszának – olvasható a trans.iNFO oldalán.

A CH Robinson nemrég megvásárolta a Combinex holland fuvarszervezőt, ami megerősíteni hivatott a cég pozícióját a az európai rövid- és közép távú fuvarok piacán.

 

Összeállította: Csomor Zsolt