fbpx

Álomhatárt döntött az áruforgalom

Írta: Szerkesztőség - 2021 július 29.

A Budapest Airport valaha volt legerősebb félévét zárta: idei első félévben 86 798 tonna légi árut kezelt. A tavalyi második félévvel együtt egy év alatt 157 402 tonna volt így az áruforgalom, ezzel a Cargo City átlépte a 150 ezer tonnás álomhatárt – tájékoztatott a Budapest Airport.

 

Repülőtér
Az e kereskedelem sokat lendített az áruforgalmon
(Fotó: Budapest Airport)

 

Az eredmény köszönhető az Alibabának is

A jelentős áruforgalomhoz hozzájárult az e-kereskedelem erősödése is. Ez mögött az áll, hogy áprilisban a Group Budapestet választotta kelet-közép-európai légi logisztikai központjának az Alibaba.

A cég budapesti jelenléte már most hozzávetőleg havi 2,5 millió küldemény érkezését jelenti légi úton, a szakemberek szerint az elkövetkező hónapokban ez a szám még emelkedni fog.

 

Júniusban több mint 50%-os növekedés az áruforgalom terén

A nyár első hónapjában 15 233 tonna légi árut kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 52,6 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz, és 41,2 százalékkal több, mint a 2019-es év azonos hónapjában volt.

Az első félévben kezelt árumennyiség 35,9 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakában összesített mennyiséget.

 

Repülőtér
Biztonságos szállítási lehetőséget nyújt minden vállalkozás számára
(Fotó: Budapest Airport)

 

Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója

„A tavaly átadott Cargo City valóban képes energizálni és arra ösztönözni a szállítmányozó cégeket, hogy a budapesti repülőteret használják a légi szállítmányozásra, amely rendkívül vonzó megoldás a régióban történő légi áru gyűjtésére, elosztására.”

A cargo azonban nem csupán a repülőtérről, hanem a nemzetgazdaság egészéről is szól. Munkahelyteremtő, befektetés-ösztönző és a helyi vállalkozásokat támogató képessége mellett stabil és biztonságos szállítási lehetőséget nyújt minden vállalkozás számára – tette hozzá még a vezérigazgató.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc