fbpx

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Pláne, ha csomagolós

Írta: Sándor Ildikó - 2021 szeptember 17.

Szigetszentmiklósra költözött a korábban szombathelyi gyökerekkel rendelkező Hungaro Green Kertészeti Szakkiállítás. A Magyar Díszfaiskolák Egyesülete és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete rendezte meg az eddig „csak” börzeként ismert szakkiállítást. A 27 éves múltú rendezvény már nemcsak a kereskedők és faiskolák találkozója, ma már kertépítők, kerttervezők, fenntartók, valamint oktatási intézmények is képviseltették magukat.

 

LC Packaging juta
Kele Gézával, az LC Packaging termékmenedzservél beszélgettünk

 

Hogy került a dísznövények közé egy csomagolós cég?

A mórahalmi székhelyű LC Packaging TPI Hungary munkatársával és termékkínálatával is találkoztunk a sok díszfa, cserje és virágkompozíció között Szigetszentmiklóson. Kele Gézával, a cég termékmenedzserével a termékkínálatról és a dísznövények közötti létjogosultságukról beszélgettünk. Azt az elmúlt másfél év bezártsága alatt, a pandémia elején sokunknak kellett szembesülni a „Maradj otthon” szlogennel, aminek pozitív hozadéka lett hamar a kertek, balkonok felvirágzása, gyorsan kertésszé vált az is, akinek korábban erre ideje vagy affinitása sem volt ehhez. Eközben természetesen a közterületeken zajló fa- és virágültetések folytatódtak, így összességében talán egyre többen találkozhattak olyan, alapvetőan csomagolóipari termékekkel, mint az agroszövet, a csemetekonténer, vagy a zöldhulladék gyűjtésére alkalmas PP-zsák.

A most zajló Hungaro Geen kiállításon ezeken a termékeken túl egy speciálisabb, valóban inkább a faiskolákban használatos „csomagolóeszközzel” is találkozhattunk: ez a jutaszövet. A mórahalmi vállalkozás a jövő egyik nagy esélyesének tartja ezt a természetes anyagot, amivel a fák törzsét és gyökérlabdáját is be lehet vonni, ráadásul a ritka és/vagy sűrűszövésű változatban gyártott jutaszövet a talajban elbomlik.

 

LC Packaging
A kertészetekben, házi kertekben keresett zsákok is szerepelnek a portfólióban

 

Az LC Packaging természetesen továbbra is rendelkezésére áll az ipar szereplőinek is, olyan termékeket is megtalálunk a potfóliójukban, mint a formatartó vagy épp béléses bigbag zsákok, különböző PP- és papírzsákok, raschel zsákok, kistálcák, karton ládák, élvédők vagy épp varrózsinegek.

 

Olvasóink számára sem lehet ismeretlen a mórahalmi vállalkozás, nemrégiben írtunk arról is, hogy a fenntarthatóság területén tett erőfeszítéseit arany fokozattal díjazta az EcoVadis.

 

LC Packaging karton
A Lidl polcain is találkozunk a mórahalmi cég termékeivel