fbpx

Logisztikai vállalatok népszerűsítik a zöld árufuvarozást

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 07.

A zöld árufuvarozás nagyköveteként járja az országot a következő egy évben az a Taurus típusú villanymozdony, amelyet a vasút európai éve jegyében avattak fel a budapesti Nyugati pályaudvaron. A különleges matricával ellátott mozdony a környezetbarát árufuvarozási módok, és elsősorban az intermodális szállítás fontosságára hívja fel a figyelmet a logisztikai vállalkozásoknak köszönhetően.

 

A zöld árufuvarozás nagykövete

A környezetbarát fuvarozási módok elterjedése kulcskérdés a közös hazai és európai klímacélok eléréséhez, hiszen ma a közúti áruszállítás felel a világ károsanyag-kibocsátásának több mint 20 százalékáért.

 

vonat mozdony vasútállomás

 

A vasút hétszer olyan hatékony az energiafogyasztás tekintetében, mint a közúti közlekedés. A magyarországi logisztikai szektor szereplői ezért összefogtak, hogy népszerűsítsék a környezetbarát fuvarozási megoldásokat. A szemléletformáló tevékenység egyik első állomásaként az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. főtámogatásával, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szervezésében, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. által biztosított mozdonyt öltöztetettek új köntösbe.

 

vonat mozdony vasútállomás

 

A MÁV-Start felmatricázott, Taurus típusú mozdonya kategóriájának legjobbja. A mozdony a következő egy évben a zöld árufuvarozás nagyköveteként járja az országot, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fuvarozási módok alkalmazásának szükségességére – olvasható az MLSZKSZ közleményében.

 

Képek forrása: East-West Gate