Bezárás

A KKV-k számára is zöldül a jövő

Írta: Csomor Zsolt - 2021 november 07.

Egyes elemzések szerint 15 év múlva az általunk elfogyasztott energia 80%-át zöld energiából állítják elő. 2050-re a becsült energiafogyasztás a jelenleginek háromszorosára nő, melynek 20%-át napenergia biztosítja. Szerencsére egyre több állami támogatási program segíti a családok életét az energiatakarékos „zöld otthonok” irányába terelni.  Az innovatív és környezetbarát megoldásokban már 30 éve élen járó Daniella Villamosság felmérése szerint sokkal többen fordulnak már most az alternatív energiatakarékos, környezetbarát megoldások felé, mint korábban.

 

Még inkább felértékelődnek a megújuló energiák

Tavaly a földgázár rekordalacsony szinten mozgott, 2021-re viszont irreális mértékben növekedett, pláne európai viszonylatban. Korábban számos kutatást végeztek, melyek mind alacsony árszintet jeleztek előre az európai gázpiacon. Ezután nem meglepő, hogy mindenkit váratlanul ért, hogy az árak az egekbe szöktek. A kontinens egyik legsúlyosabb gázválsága, illetve a gázellátás ingadozása és kiszámíthatatlansága miatt egyre inkább a megújuló energiák kerülnek előtérbe. Ráadásul az időjárásmodellezők 2021-22 telére egész Európára történelmi hideget jósolnak, tetézve a tavaly óta tartó Covid-pandémia negatív hatásait.  Jelen esetben a legfontosabb, hogy gyorsan és jól tudjunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ezért is célszerű a modern hálózati és villamossági újításokra fő megoldásként tekintenünk.

 

Semmi sem biztos, csak a változás

A Daniella 30 éve a villamossági anyagok kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, és folyamatosan újít portfolióján, szem előtt tartva az ügyfelek igényeit, valamint a piac változásait, innovációit. A cég mottója és küldetése: „az elektromos világ szolgálatában”, melyet szenvedéllyel és a változásokhoz igazodva formáltak. Így tudtak a nehéz időszakokban is élen maradni és a legjobb termékekkel lefedni a piacot.

 

ember zakó ing
Nagy Tamás, a Daniella Kft. marketing és kommunikációs vezetője (Kép forrása: Daniella)

 

„Nem kell megijedni a gázárak ingadozása és a családokra gyakorolt hatása miatt, hiszen ma már a technológiai újítások lehetővé teszik, hogy ezt a problémát új megoldásként értelmezhessük, és elindulhassunk egy gazdaságosabb és fenntarthatóbb jövő felé. A ma elérhető állami támogatásokkal otthonunk villamossági korszerűsítése és napelemes rendszer telepítésével családunk kényelme költséghatékony, biztonságos és környezetbarát módon valósulhat meg” – mondta Nagy Tamás, a Daniella Villamosság Marketing és kommunikációs vezetője.

Rendületlenül tart a napelemes rendszerek fejlesztése, így a piacon egyre modernebb, hatékonyabb és tartósabb eszközök válnak elérhetővé. Így a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos fűtés, amely egy napelemes rendszerrel kiegészítve költséghatékonyan kiválthatja a hagyományos földgázt használó berendezéseket. Az elektromos fűtésnek a környezettudatosság mellett rengeteg előnye van. Többek között elektroszmog mentes, alacsony a fenntartási költsége és zajtalan a működése, nem beszélve arról, hogy a modern fűtési megoldások dizájn és helytakarékosság szempontjából is az élen járnak.

 

A KKV-k számára is zöldül a jövő

A Daniella Villamosság hosszú távon kíván hozzájárulni partnerei sikeréhez. Közel 3 milliárdos raktárkészlettel, valamint országos telephelyhálózattal és stabil, széles körű beszállítókból álló kapcsolati hálóval áll a partnerek szolgálatában. Fontos számukra, hogy a lakossági vásárlók mellett az üzleti partnereiket is támogassák szakértői tanácsadással.

„A jelenlegi támogatások, megnövekedett keresleti közegben kiemelt figyelmet fordítunk viszonteladói és kivitelezői partnerkörünk szakmai támogatására és kiszolgálására, ezzel is hozzájárulva partnereink, valamint a hazai piac fejlődéséhez, zöld beruházások megvalósulásához. A lakosság mellett, már a kkv-k számára is elérhetők megújuló energia felhasználást elősegítő támogatások. 2022. február 1-15. között a makro-, kis és középvállalkozások is pályázhatnak napelemes rendszerek kiépítésére, állami segítséggel” – emelte ki Nagy Tamás.

 

napelem ház fenyő erdő

 

Úton vagyunk a zöld jövő felé

Egy intelligens megoldásokkal felszerelt otthon mindenképpen jó befektetés: amellett, hogy a havi kiadásainkat csökkenti, a forgalmi értéke is növekszik. Mindenki számára vonzóbb egy okosrendszerrel – akár távolról is irányítható, energiatakarékos, biztonságos, jövőbe mutató megoldásokkal – felszerelt ingatlant vásárolni.

A Zöld Otthon Program méltán népszerű, hiszen ez a kedvező kamatozású lakáshitel elősegíti a környezettudatos szemléletmódot, szorgalmazva az energiahatékony otthonok létrejöttét és támogatja az építőipar fejlődését. A programban előírt BB energetikai besorolás megvalósulását a Daniella Villamosság ingyenes technológiai tanácsadással, komplex árajánlatkidolgozással és kiváló minőségű és árszintű termékekkel segíti. Érdemes élnünk a lehetőséggel, hiszen a Zöld Otthon támogatás magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására igényelhető, akár 70 millió forint összegben, alacsony fix kamattal.

A legmagasabb költséggel az épületek fűtése és hűtése jár, így ezen rendszerek intelligensé tételével érhetjük el a leglátványosabb megtakarítást.

Erre lehet a legoptimálisabb megoldás a 2021 decemberében induló, a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” pályázati lehetőség. A kérelmeket 4 ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal lehet benyújtani várhatóan 2021. december 6-tól kezdődően.
A napelemes rendszerek támogatási programjáról a Daniella hivatalos weboldalán tájékozódhat.

 

Környezetbarát és energiahatékony megoldások ősszel is

Nem is gondolnánk, hogy a villanyszámlánk csökkentése érdekében már látványos eredmények érhetők el a lámpatestek modernizálásával is. A modern LED izzók, panelek használatával biztonságos és energiahatékony megvilágításba helyezhetjük otthonunkat. Az intelligens világításvezérlés az energiatakarékosság mellett kényelmi szempontból is igen fontos. Mozgás, jelenlét vagy akár fényerőszabályzóval összekapcsolva távolról is vezérelhető intelligens, költséghatékony rendszert építhetünk ki a villamossági piacon vezető szerepet betöltő nagyvállalat jóvoltából.