fbpx

Zöldül a Trans-Sped e-kereskedelmi kiszállítása

Írta: Csomor Zsolt - 2021 december 06.

A Trans-Sped küldetésének tekinti a logisztika hatékonyabbá és környezetbarátabbá tételét, amely érdekében újabb lépést tett. Elindította ZERO nevű szolgáltatását, amely a nagytarcsai fulfillment központjából lehetővé teszi a csomagolásmentes kiszállítást – egyelőre Budapesten – az e-kereskedelemben aktív partnerei számára.

 

Nemcsak környezetbarát, de költséget is csökkent

A Trans-Sped ZERO szolgáltatás keretében az árukat a Trans-Sped saját flottája szállítja ki zárható, többször használatos ládák rendszeresítésével, teljesen csomagolóanyag-mentesen. A vásárlók a megrendelt termékeket a ládában veszik át a futártól, majd a kiürítés után a láda visszakerül a rendszerbe.

 

ember raktár áruszállító teherautó kishaszongépjármű
Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped ügyvezetője (balról) és Kisgergely Dániel, a Fressnapf-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

 

A környezetvédelmi szempontok mellett ez a szolgáltatás költségcsökkentést is jelent a webáruházak számára, mert nem kell csomagonként több száz forintnyi csomagoló- és térkitöltő anyagot felhasználniuk. A Trans-Sped elhivatott a zöld e-kereskedelem iránt: a  következő lépés a zéró emissziós autók bevezetése lesz a következő években – mondta Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped ügyvezetője.

A Trans-Sped nem dobozos szolgáltatásokat kínál, hanem az ügyfeleik egyedi igényeire szabott, professzionális logisztikai megoldásokat nyújt. Az e-kereskedelmi logisztika technológiai hátterét a Webshippy innovatív szoftvere biztosítja, mely a Trans-Sped több mint három évtizedes, a logisztika területén szerzett tapasztalatával egészül ki – olvasható a Trans-Sped közleményében.

 

raktár áruszállító műanyag láda teherautó kishaszongépjármű
Képek forrása: Trans-Sped

 

Először a Fressnapf vásárlói találkozhattak az újfajta kiszállítási lehetőséggel: a Fressnapf webshopjában budapesti szállítási címmel leadott megrendelések kartondoboz és extra csomagolóanyag nélkül kerülnek kiszállításra. A szolgáltatás hamarosan Pest megye további területein is elindul.

A Fressnapf hisz abban, hogy, a környezetünk megóvása mindannyiunk közös felelőssége. Éppen ezért indította el a Trans-Sped Kft.-vel közösen a csomagolásmentes kiszállítást – mondta Kisgergely Dániel, a Fressnapf-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Összeállította: Csomor Zsolt