fbpx

4 funkció egybe csomagolva: szépség és praktikum a kertben

Írta: Kohout Zoltán - 2022 január 24.

A minimál nemcsak szép, de nagyon gyakran eszesen praktikus megoldásokat eredményez. Ezt bizonyítja ez a négyfunkciós kerti bútor is.

 

grill

 

Szép és sokoldalú

Nem mindenütt akkora a tér, hogy a teraszon vagy a sűrűn lakott társasházi övezetek kis kertjében elférjen a grill, a kemence vagy még a kályha is. Ezért a Yanko Desing kifejlesztette a Noori V02-t, ami ezeket a feladatokat egyben látja el – és még látványnak is kedves.

A zománcozott acélszerkezetű Noori V02 AIRY egy többfunkciós kültéri grill, pizzasütő, tűzhely és (fűtő)kemence egyben. A grill hat belső, tűzálló betonlemezből áll. Ezek a tányérok és egy AIRY henger alkotják a grill innovatív airy (szellős, levegős – a szerk.) rendszerét. A nyílt tűz felállításához csak el kell távolítani néhány tűzálló lemezt a hengerből, így tér nyílik a lángoknak! A Noori V02 AIRY pizzakorongja persze nemcsak az olasz tésztaféleséget, hanem kenyeret is süthet. A tárcsa a pörkölőket és a sütőhöz alkalmas edényeket is elfogadja.

 

Könnyen hordozható

A berendezésben grill-sütés és főzés is lehetséges. Az alsó szegmens rácsa a tűzálló testben központosítja és megtartja a grillezéshez használt szenet is. A beépített hőmérő Celsius- és Fahrenheit-fokozatban is megjeleníti a hőmérsékletet, segítve a pontos főzést. Az újrahasznosított fából és acélból készült fogantyúval ellátott, levehető fedél akkor hasznos, ha le akarjuk takarni a grillsütőt, és pizzát főzni és sütni. A Noori V02 továbbá könnyen hordozható: négy, szénacélból készült kerékkel, oldalsó fogantyúkkal könnyen ide-oda hurcolható a kertben vagy a teraszon.

 

Fotók: YankoDesign