fbpx

A Mewa törlőkendői a fenntarthatóság jegyében készülnek

Írta: Csomor Zsolt - 2022 július 17.

A világméretű koronavírus-járvány világossá tette, hogy a globális gazdaság logisztikai rendszerei törékenyek. Emiatt számos vállalat átalakította beszerzési láncait és üzemei földrajzi elhelyezkedésének struktúráját. A szegmensében Európában piacvezető német Mewa textilszolgáltató az általa használt törlőkendőket saját németországi szövödéjében állítja elő

Saját, németországi szövödéjében készíti törlőkendőit a Mewa

A koronavírus-járvány következtében szinte minden iparág kapacitáshiánnyal küzd a szállítás és a termelés területén. Azok a vállalatok képesek növekedésre, amelyek nem fektettek hangsúlyt termelésük áthelyezésére a Távol-Keletre. A német Mewa textilszolgáltató az általa használt törlőkendőket saját németországi szövödéjében állítja elő, amivel eleget tesz saját társadalmi felelősségvállalási normáinak is: egyszerűen ellenőrizheti a beszállítóinál alkalmazott munkakörülményeket és béreket.

gép szövőgép textil

kep01 webre: A fonalak és minden más alapanyag is olyan üzemekből érkeznek, amelyekben a munkakörülményeket és a szociális körülményeket folyamatosan ellenőrzik.

A Mewa számára a felelősségvállalás kiemelt jelenőségű. Nemcsak a környezet védelme szempontjából, de saját dolgozói és fogyasztói iránt is. A Mewa ügyfelei is nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás értékeire.

A Mewa alapítójának, Hermann Gebauernek, forradalmi ötlete támadt a 20. század elején: kínáljon az üzemeknek és a kézműves cégeknek egységes törlőkendőket, amelyeket használat után begyűjtünk, kimosunk, majd tisztán ismét kiszállítunk. Az ötlet megvalósítására hozta létre a Mewa (Mechanische Weberei Altstadt), ami magyarul óvárosi gépi szövödét jelent. Törlőkendő-szolgáltatásával a Mewa ma Európában piacvezető Európában. A legkülönbözőbb cégeknél naponta több mint 2,8 millió ember tisztít gépeket és berendezéseket a vállalat törlőkendőivel. 21 országban gyűjtik be és szállítják ki a Mewa törlőkendőit, amelyekből évente 105 millió darabot készítenek a Mewa németországi, Immenhausenben található szövödéjében.

ruhaanyag textil

A „Made in Germany” felirat ebben az esetben nemcsak a törlőkendők minőségének záloga, hanem azt a társadalmi felelősségvállalást is kifejezi, amely túlmutat a Mewa saját üzemein, és a beszállítóival történő együttműködésben is komoly szerepet játszik – olvasható a vállalat közleményében.

Képek forrása: Mewa