Egyedülálló csomagolás segíti a spagettiadagolást

Írta: Csomor Zsolt - 2022 január 28.

Aki főzött már spagettit, bizonyára tapasztalta, hogy szinte lehetetlen a dobozból a személyenként megfelelő adagot kivenni. Bizonyára Alesia Lurtcevich tervező is gyakran találkozott ezzel a problémával, mert speciális, beépített adagvezérlővel ellátott csomagolást tervezett a spagetti számára.

 

Egyszerűbb, mint gondolná

Az adagvezérlős spagetti-csomagolás meglehetősen egyszerű, mégis rendkívül innovatív.

 

papír doboz tészta spagetti
Kép forrása: Alesia Lurtcevich

 

Alesia Lurtcevich vett egy közönséges téglalap alakú dobozt, amelyben általában árulják a spagettit, amiben hat intelligens partíciót hozott létre, egyetlen papírlap felhasználásával – olvasható a gadget.fsetyt.com oldalán. Az élénkpiros doboz hat darab trapéz alakú, spagettivel megtölthető részből áll: egy rész egy adag spagettinek felel meg. Tehát Lurtcevich csomagolásában hat adag tészta van, ami elég egy otthoni meghitt együttléthez.

Minden egyes szakasz nyílása perforációval ellátott, három a doboz elején, három pedig a hátulján. Nyissa ki a csomagolást a perforált vonalak mentén, lassan maga felé húzva. Halásszuk ki a szükséges spagetti adagot, és főzzünk! Ízletes olasz lakoma vár rád, ételpazarlás nélkül, és nincs korgó gyomor, amely többre vágyik!