fbpx

Fuvarozástól a göngyölegtisztításig

Írta: - 2022 január 28. -Hirdetés

Vállalkozásunk, a Karzol-Trans Kft. több mint 25 éve foglalkozik logisztikával és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal. A vállalatnál jelenleg közel 260 fő dolgozik. Cégünk versenyelőnye a komplexitásban rejlik, azon belül is a vevőink által támasztott minőség és kereslet folyamatos kielégítése.

Folyamatosan bővülő raktárlogisztikai szolgáltatás

2016-tól új székhelyünkön először 2 000 m2-en, majd 2017-ben további 3 000 m2-en a komplex szolgáltatást nyújtó raktározási tevékenységünkre egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk, ami a beruházásaink fő eleme volt. A közúti árufuvarozás, mint a logisztikában alaptevékenység, továbbra is kiemelt figyelmet érdemel. Tekintettel arra, hogy járműveink darabszáma meghatározza a logisztikai tevékenységünk teljesítményét, a flottánk üzemeltetése folytonos, darabszáma állandó. A raktározási szolgáltatásaink egyre nagyobb potenciállal bírnak, ezért a beruházási fejlesztéseinket is ez a stratégia motiválja.

raklap műanyag láda csomagológép
Képek forrása: Karzol-Trans Kft.

A raktárlogisztikai szolgáltatásunk magába foglalják a kihelyezett vámáru raktárt, az alapanyagok minőségi átvételét, beszállítások foglalását, címkézést, dobozolást és a FIFO rendszer szerinti tárolást. Raktárirányítási rendszerünk a széles körű interface platformjával képes bármilyen más vállalati rendszerrel kommunikációt létesíteni. Ügyfeleink folyamatosan tájékozódhatnak a készletek alakulásáról, illetve a megbízások teljesítésének állapotáról.

A raktározási tevékenységünk esetében büszkén állíthatjuk, hogy a jelenleg saját tulajdonú 5000 m2 területű raktárcsarnokunk 100%-os kihasználtság mellett működik, így cégünk további hosszú távú szerződéseket kötött raktárkapacitásunk bővítésére. A bérlemény raktárépületeink elhelyezkedése megfelelő a kifogástalan munkavégzésünkhöz.

Európai színvonalú göngyölegmosó üzem

Az ecseri telephelyünk raktárterületén üzemeltetjük legújabb fejlesztésünket, egy európai színvonalú göngyölegmosó üzemet. A mosóüzemünk 550 milliós beruházási költséggel valósult meg, ami tisztán vevői igény szerint lett tervezve és kialakítva. A göngyölegmosóval kapcsolatban folyamatos a fejlesztésünk, hogy adott idő alatt minél több ládát tudjuk elmosni, és tisztán, cseppmentesen kerüljenek csomagolásra. A beruházás magába foglalta a gépek beszerzését, a mosóüzem kialakítását és egy automata fóliázógépet. Legújabb szolgáltatásunk 2021 második negyedévétől üzemel, amivel az elektronikai ipar széles körében használt műanyag KLT ládákat tudjuk tisztítani. Üzemcsarnokunkban végezzük a címke eltávolítását, a ládák válogatását és szortírozását. Jelenleg a göngyölegtisztítást 2 műszakban végezzük, de raktárunkban 3 műszakos munkarend van érvényben.

ember műanyag láda mosóberendezés
Képek forrása: Karzol-Trans Kft.

A göngyölegek tárolási kapacitásához igazodva terveink szerint továbbfejlesztjük a mosási szolgáltatásunkat további tisztítógépek beszerzésével, amihez előzetesen minden infrastruktúrát kialakítottunk. A bérleményekkel együtt a raktárkapacitásunk év végével el fogja érni a 20 000 m2-t. További fejlesztési tervünk, hogy az Ecseren található székhelyünkön a már meglévő, saját tulajdonú 10 hektáros területen további 10 500 m2-es raktárcsarnokot építsünk fel.

Elérhetőségek: [email protected], www.karzol.hu facebook.com/KarZolTransKft

Szerző: Ifj. Joós Zoltán, Karzol-Trans Kft. cégvezetője