fbpx

Elkészült a Lidl legújabb logisztikai központja

Írta: Csomor Zsolt - 2022 február 16.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a pest megyei Ecseren a Lidl Magyarország negyedik, egyben legnagyobb, 62 ezer m2-es logisztikai központját, ami kilenc futballpáya méretének felel meg.

Hét emelet magas, alapterülete 62 ezer négyzetméter

A Lidl Magyarország 2020 nyarán jelentette be a nagy volumenű beruházás megkezdését, amely immár befejeződött, és megkezdődött az árukiszállítás is. Az új raktár több mint 60 budapesti és környéki áruház kiszolgálásáért felel.

szalagátvágás felavatás emberek
Kép forrása: Magyar Nemzet

Az épület alapterülete 62 ezer négyzetméter, amelyből több mint 21 ezer négyzetméter hűtött tér. Legmagasabb pontja pedig 21 méter magas, ami 7 emelet magasságnak felel meg. Az új raktár forgalmát jelzi, hogy egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul meg, és akár 5000 kamion fogadására is alkalmas – olvasható a Lidl Magyarország közleményében.

„Örülünk annak, hogy ez a 36 milliárd forintos beruházás 413 új munkahelyet hoz létre, erre alapozva a kormány 1,2 milliárd forintos vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosított ehhez a beruházáshoz” – mondta a megnyitó ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer.

Összeállította: Csomor Zsolt