fbpx

Szakmai bemutatkozás, ismeretátadás a csomagolás területén

Írta: Barna Ferenc - 2022 március 24.

A hét nagy eseménye a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a Hungexpón. Számos csomagolással, robotikával, raktározással foglalkozó cég is megjelenik a nemzetközi rendezvényen.

Robot és doboz
Csomagolás és robotika, a fejlődés folyamatos (Fotó: Horizont Média)

A magyar agrárium, az élelmiszeripar és a kapcsolódó ágazatok a járvány idején jól vizsgáztak

„A világjárvány idején számos gazdasági szektorban alakultak át az erőviszonyok, de az újraindulási versenyben Magyarország jó esélyekkel bír, mert a válság idején is folytatta a fejlesztéseket… Az élelmiszeripar 2020-ban az egyetlen feldolgozóipari ágazat volt, amely ha minimálisan is, növekedést tudott felmutatni, ez – az exportlehetőségek szűkülését is figyelembe véve – különösen fontos” – mondta Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár az esemény megnyitásakor.

A régió legnagyobb szakkiállításának a Hungexpo ad otthont

A SIRHA élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója három pavilonban mintegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit.

A kiállításon a látogatók átfogó és innovatív megoldásokat láthatnak a pékségek, éttermek, cukrászatok és hotelek és csomagolóipari cégek igényeire szabva.

A programkínálat szakmai versenyekkel és bemutatókkal színesített, ez mellett konferenciák látogathatók számos témában, illetve közvetlen a kiállító vállalkozások tevékenysége is megismerhető.

Környezetbarát csomagolás
A csomagolások környezetvédelmi szabályozása is téma a kiállításon (Fotó: Horizont Média)

Szakmai bemutatkozás, ismeretátadás a csomagolás területén is

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) is szervez kísérőprogramot a kiállításon; tagvállalatainak szakmai bemutatkozási, ismeretátadási lehetőséget teremt.

A szerdán a CSAOSZ konferencia az alábbi témákkal érintésével zajlott:

  • a csomagolások környezetvédelmi szabályozásának aktuális kérdései;
  • visszaváltási díj;
  • a fenntartható csomagolás;
  • csomagolási érdekességek a WORLDSTAR Csomagolási Világverseny tükrében.

SIRHA Budapest Zöld Sziget

A fenntarthatóság elkerülhetetlen téma a gasztronómiában, a vendéglátásban és a csomagolásban is. Milyen a valóban környezetbarát csomagolás? Milyen alapanyagokkal érdemes dolgozni? Ezekre és más, időszerű dilemmára ad választ a SIRHA Budapest Zöld Szigete, ahol környezet-, és egészségtudatos termékeket, szolgáltatásokat találhatók.

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc