fbpx

Jövőbe mutató csomagolóanyagot fejlesztett a DS Smith

Írta: Csomor Zsolt - 2022 május 12.

A körforgásos gazdaságba tökélestesen illeszkedő csomagolóanyagot fejlesztett a DS Smith. A mikrohullámú papírlemez alapanyag használata a kis kiszerelésű zöldség és gyümölcs esetében új a magyar piacon. A csomagolás kiváló áruvédelmet is biztosít.

Műanyagmentes csomagolásba kerülnek a zöldségek, gyümölcsök

„A globális változások okán új megközelítés szükséges a csomagolási piacon is, ami innovációs versenyre készteti a szereplőket. Úgy látjuk, hogy a még tudatosabb tervezés, a teljes ellátási láncban való gondolkodás és az alapanyagokkal való felelős gazdálkodás kulcsfontosságú.

papír karton doboz
A DS Smith zöldség-gyümölcs kistálcás csomagolási megoldásai (Kép forrása: DS Smith)

A zöldség-gyümölcs szegmensben tapasztalható csomagolási trendeket a költséghatékonyság, a fenntartható, műanyag kiváltására alkalmas alternatív megoldások keresése határozza meg. Ezekben pedig élen jár a DS Smith. Jól működő, személyre szabható papíralapú konstrukciókkal támogatjuk vevőinket” – mondta Fekete Zsolt, a DS Smith Packaging Hungary ügyvezetője.

Ma már a fogyasztói döntéseket meghatározó fő szempontok közé tartozik, hogy a lehető legkevesebb csomagolóanyagot kelljen hazavinni egy vásárlást követően, és ha lehet, azok újrahasznosíthatóak legyenek, sőt, a fenntartható megoldásokra a vevők hajlandóak többet áldozni. Egy, a DS Smith megbízásából készült 2020-as felmérés szerint a fogyasztók számára a vásárlás során általában a következő három kérdés a legfontosabb: hazai termékről van-e szó (49%), a lehető legkevesebb csomagolást használja (43%), a csomagolás készüljön újrahasznosítható anyagokból (41%).

Mindezt felismerve a nemzetközi vállalat jövőtudatos csomagolási szakértőként olyan kisméretű mikrohullámú karton zöldség-gyümölcs megoldást fejlesztett ki, amely képes egyszerre kreatív módon választ adni a többoldalú kihívásokra. A hullámpapír alapanyagból készülő kistálcák a hazai piacon új kategóriát teremtenek a műanyag és az úgynevezett karton megoldások alternatívájaként. A természetes alapú opció a műanyaghoz képest akár 3 nappal tovább frissen tartja a zöldség-gyümölcs termékeket, stabilabb tartást ad a tálcáknak, miközben 100 százalékosan újrahasznosítható. Ráadásul esztétikusabb, és költségben sem jelent feltétlenül nagyobb terhet – olvasható a DS Smith közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt