fbpx

Robotok segítik majd a raktározást

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 30.

Több mint 10 ezer négyzetméteres komplex logisztikai központot épít a DélKerTÉSZ. A 2,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a logisztikai folyamatok az 500 termelőt tömörítő szövetkezet szentesi telephelyén.

Épül a logisztikai bázis
Az új létesítmény elérte legmagasabb pontját

A 2022 végére elkészülő beruházás most érte el a legmagasabb pontját

A termelők bíznak benne, hogy egész évben, így a téli időszakban is egyre több zöldséggel tudják ellátni a magyar piacot – köszönhetően az új létesítménynek.

„Az új központ abban segít, hogy még hatékonyabban működhessen a logisztikánk, és végső soron növelni tudjuk a termelők által megtermelt mennyiséget, és javíthassuk ezeknek a megfelelő kereskedelmét. Azon dolgozunk, hogy egyre több magyar zöldség legyen elérhető a boltok polcain. Néhány éven belül 28-31 ezer tonna körüli mennyiséget forgalmaz majd a DélKerTÉSZ, ez pedig jelentős növekedés a jelenlegi 24-25 ezer tonnához képest” – mondta Nagypéter Sándor, DélKerTÉSZ elnöke a bokrétaünnepségen.

Robotizált raktározás és harc a klímaváltozás ellen

Az új logisztikai központban többek között csomagolóüzem, hűtőház, és 16 kamion számára kiépített nagykapacitású komissiózó is lesz, de további csomagológépeket is vásárolnak, és robotizáció segítségével oldják meg majd a raktározást.

A termelők pedig újdonságokkal is készülnek: a vásárlói igényeknek megfelelően nyitnak az édesebb, színesebb paprikák felé. Ennek megfelelően az áruházlánci pultokon már megtalálható a magyar kaliforniai paprika és hamarosan megjelenik a pritaminpaprika is.

A DélKerTÉSZ bízik abban, hogy a 2021-ben a Hungarikumok közé választott szentesi paprika és a magyar paradicsom még népszerűbb lesz a vásárlók körében, és egyre többen keresik a boltok polcain.

Forrás: positiveadamsky/Közlemény

Összeállította: Barna Ferenc